Panayır ve Altınova Mahalleleri Birbirine Bağlanıyor - Son Dakika
Güncel

Panayır ve Altınova Mahalleleri Birbirine Bağlanıyor

Panayır ve Altınova Mahalleleri Birbirine Bağlanıyor

Osmangazi Belediyesi, Panayır ve Altınova mahallelerini birbirine bağlayan Taşköprü'yü yıkarak yerine daha geniş ve modern bir köprü inşa ediyor.

20.03.2014 16:37  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi Taşköprü'nün Yerine Yeni Bir Köprü İnşa Ediyor
Osmangazi Belediyesi'nden Ulaşımda Alanında Yeni Bir Yatırım Daha

Osmangazi Belediyesi, Panayır ve Altınova mahallelerini birbirine bağlayan Taşköprü'yü yıkarak yerine daha geniş ve modern bir köprü inşa ediyor. Bölgenin artan trafik yükünü karşılamadığı gerekçesiyle yıkılan Taşköprü'nün yerine yapılacak olan 40 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde, çift yönlü olarak inşa edilecek.

İlçede yoğunlaşan trafik yükünü rahatlatmak adına yol yapımından otopark inşaatına, imar yolları açmadan asfalt çalışmalarına kadar birçok alanda yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Panayır ve Altınova mahallelerini birbirine bağlayacak modern ve güvenli bir köprünün temelini attı. Bölgenin artan trafik yükünü karşılamamasından dolayı yıkılan Taşköprü'nün temel atma töreninde konuşan Başkan Dündar, "Biz göreve geldiğimizde Panayır mahallemizi ziyaret ettik ve bu ziyarette bölgede yaşanan sorunları dinledik. O gün Taşköprü mahallesine bir beton köprü yapmanın sözünü verdik. O günden bu güne yaptığımız çalışmalar neticesinde sözünü verdiğimiz köprünün temelini atıyoruz. Panayır Mahallemizde bulunan 5 metre genişliğindeki eski Taşköprü, hem güvenlik sorunu oluşturuyordu hem de mevcut araç trafiği için artık yeterli değildi. Biz de mevcut köprüyü yıktık. Şimdi 15 metre genişliğinde 40 metre uzunluğunda yaya yolu, tretuvarı olan modern bir köprü inşa ediyoruz" dedi.

Yeni köprünün inşaatının 8 ay içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını belirten Dündar,"Köprünün inşaatı sırasında yayaların geçişini sağlamak için geçici köprü yaptık. Hemşerilerimiz bu köprüyü kullanabilecekler.1 milyon 200 bin TL kaynak kullanacağımız köprümüz şimdiden mahallemize hayırlı olsun" diye konuştu.

"Her mahallemize hizmet üretiyoruz"

Osmangazi Belediyesi olarak her mahallenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını öncelikli gördüklerini ve her mahalle için hizmet ürettiklerini kaydeden Dündar, sözlerine şöyle devam etti: Panayır mahallemiz de 5 yılda birçok yatırıma kavuştu. Mahallemize yaptığımız Hizmet Binası ile yerinde ve kaliteli hizmet ürettik. Panayır Mahallemizin ihtiyacı olan Spor Tesisi'ni mahallemize kazandırdık. Mahallemize yaptığımız kauçuk yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, fitness aletleri bölümü, hemşerilerimizin buluştuğu, birlikte zaman geçirdikleri, spor yaptıkları yerlerden biri oldu. Park alanları oluşturduk. Panayır İlköğretim Okulu'na destek verdik.

Yeni dönemde de mahallemize yapacağımız yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yol, meydan düzenlemeleri, Doğanevler Mahallemizde yapacağımız üst geçit ile trafiği rahatlatacak birçok projeyi hayata geçireceğiz."

Panayır Mahalle Muhtarı Dursun Kara da, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bu güne kadar verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek, "Başkanımız, göreve başladığında bize burada bir köprü yapılacağının sözünü verdi. Bugünde her zaman olduğu gibi vermiş olduğu sözü yerine getiriyor. Taşköprü'nün yenilenerek, bağlantı yollarının tamamlanması ile Panayır'ın çok önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak. Bu önemli hizmeti mahallemize kazandırdığı için başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Panayır ve Altınova Mahalleleri Birbirine Bağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement