Pankobirlik, Sorgun'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Kurdu - Son Dakika
Yerel

Pankobirlik, Sorgun'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Kurdu

Pankobirlik tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprak tahlil laboratuvarı kuruldu.

02.04.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pankobirlik tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprak tahlil laboratuvarı kuruldu.

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilere daha iyi hizmet vermek için toprak tahlil laboratuvarı kurduklarını söyledi.

Laboratuvarla toprakları tahlil edip, nasıl ve ne kadar gübre kullanılacağı hakkında çiftçileri bilgilendirmek istediklerine işaret eden Arslan, "Sorgun'da toprak tahlil laboratuvarı daha önce yoktu. Bunla ilgili Pankobirlik olarak tahlil laboratuvarı kurdurduk. Laboratuvarımız çiftçilerimizin hizmetinde ve kullanıma hazırdır. Toprak tahlili yapabiliriz" dedi.

Ziraat Mühendisi Yüksel Arslan ise toprak tahlil laboratuvarının çiftçilerin ihtiyacı olan bir tesis olduğunu belirterek, "Ekim yaparken ilk tohumu toprağa attığınız zaman toprakta ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. Tohum ekmeden, gübreyi atmadan önce gelip burada analiz yaptırıp, bizim bu sonuçlar doğrultusunda vereceğimiz tavsiyelere uyarlarsa çiftçimizin verimi daha fazla olacaktır. Bundan böyle çiftçilerimizin başka bir il veya ilçeye gitmelerine gerek kalmayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pankobirlik, Sorgun'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement