Pansiyon Yok Diye Okuyamayacak - Son Dakika
Güncel

Pansiyon Yok Diye Okuyamayacak

Pansiyon Yok Diye Okuyamayacak

TEOG yerleştirme sonuçlarından sonra kazandıkları okulun yolunu tutan öğrencilerden kimi pansiyon olmadığı için okuyamamanın eşiğine geldi.

22.09.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülke genelinde gerçekleşen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kazandıkları okulun yolunu tuttu. Diyarbakır'ın Karaçimen Köyü'nde ikamet eden Dilhaz Fahrioğlu isimli öğrencide kazandığı Karacadağ İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde pansiyon olmadığı için okuyamamanın eşiğinde.

Diyarbakır'ın Karaçimen Köyünde ikamet eden Dilhaz Fahrioğlu isimli öğrenci düzenlene TEOG sınavında 274 puan alarak Karacadağ İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne yerleştirildi. Kayıt yaptırmak için babasıyla okula gelen Dilhaz Fahrioğlu büyük bir şok yaşadı. Okulda pansiyon olmadığını öğrenen Dilhaz Fahrioğlu okuyamamanın eşiğine geldi.

Okulda pansiyon olmamasını eleştiren baba Yemlihan Fahrioğlu ise çocuklarına Diyarbakır'da ev nasıl tek başına oğluma tutayım, nasıl bir anlayıştır, belirterek devletten bu konuda kendilerine yardım edilmesini istedi.

Çiftçilikle geçimlerini sağladıklarını dile getiren baba Yemlihan Fahrioğlu, "Oğlum 274 puan alarak kazandı ve okula geldik ancak okulda pansiyon yok bu nasıl bir eğitimdir anlamıyorum. Neden pansiyon yok benim çocuğum gibi yüzlerce çocuk perişandır şuan. Çocuklar kazanmışlar dışarıdalar halen okula gelemiyorlar. Şaşırıp kaldık siyasiler mangalda kül bırakmıyorlar. Neden bizlere sahip çıkmıyorlar. Böyle büyük bir şehirde yatılı okul pansiyonu yok, bu nasıl eğitimdir. Çocuklarımız nerde kalacaklar akıl mantığıma sığmıyor. Böyle giderse ben oğlumu okula gönderemem. Bir vatandaş olarak ne yapacağımı bilemiyorum kime gittimse boş döndüm dikkate almıyorlar" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Pansiyon Yok Diye Okuyamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement