PAOSB Güncel Durum Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

PAOSB Güncel Durum Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Türkiye'nin ilk plastik ihtisas özel organize sanayi bölgesinin yapımı değeri ile birlikte hızla ilerliyor!

26.04.2013 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plastik sanayicilerinin köklü sivil toplum örgütü PAGDER'in Kırklareli Vize'de kurduğu PAGDER & ASLAN OSB'nin güncel durum bilgilendirme toplantısı yapıldı. PAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan'ın yanı sıra PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ile yatırımcıların ve Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulamaları Genel Müdürlüğü Uzmanlarından Mehmet Güven Aksu'nun da katıldığı toplantıda, PAOSB ile ilgili son durum bilgileri paylaşıldı.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde kurulan Türkiye'nin ilk Plastik Özel Organize Sanayi Bölgesi PAGDER & ASLAN Özel OSB'deki son durumun aktarıldığı yemekli bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan PAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan, Türkiye'nin ilk plastik özel ihtisas organize sanayi bölgesi yatırımı olarak dikkati çeken PAOSB'nin sektörel kümeleşmenin modern bir örneği olduğunu, "Özel OSB" statüsünde bulunması nedeniyle yatırımcıların istedikleri zaman bu projeye dahil olabileceklerini ya da haklarını devredebilecekleri gibi önemli avantajlara sahip olacaklarının altını çizdi. Bu yılın Eylül ayında imar, parselasyon ve alt yapı uygulamalarının tamamlanması planlanan PAOSB'nin bölgede istihdamı da canlandıracağını belirten Fidan Aslan, plastik sanayicilerine teşvikli yatırım fırsatı sunuyor olmaktan, faaliyetleri sürdürebilecekleri modern bir üretim alanı kuruyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

PAOSB avantajlarla dolu yatırım fırsatı sunuyor!

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci de yaptığı konuşmada, metrekaresi 25 dolardan belirlenen PAOSB'de parsel değerinin bölge değerine paralel artışını sürdürdüğünü belirtti. Semerci, "OSB'ler plastik mamul işleyen ile mühendislik plastikleri, masterbatch üreticileri, makine üreticilerinin bir arada olduğu, karşılıklı ticari etkileşimlerle dolu bir yaşam vaat ediyor. Böylece OSB'de yer alacak firmalar iş kollarındaki diğer temsilciler ve hammadde sağlayıcılarıyla da bir arada olmaları sebebiyle maliyet avantajları elde edebiliyor ve birçok hizmeti ekonomik olarak gerçekleştirilebiliyor" dedi.

"Özel OSB" statüsünde bulunması nedeniyle teşvik kapsamında değerlendirilen; yatırım fırsatı ve avantajlarla dolu olan PAOSB'de üçüncü etap satışlarda son aşamaya gelindiğini söyleyen Hüseyin Semerci, aralarında Genel Müdürlük görevini yürüttüğü Şenmak Mak. San.Tic. Ltd.Şti.nin de bulunduğu, Güno Pazarlama, Aksoy Plastik, Taşkent Plastik, Akplas Kauçuk San.Tic.Ltd.Şti., Fenol Kimyasal Mad. San.Tic.Ltd.Şti., Technocast Otomotiv San. Tic.Ltd.Şti., Triye Dış Tic., Ser Rezitans, Kalıp Destek, Norm Plastik, Turkuaz Baskı, Ada Plastik, İdeal Masterbatch, Tisan Mühendislik, Side Plastik, Tosyalı Makine, Doğuş Plastik Makine, Boğaziçi PVC Sistem San., Şirin Plastik, Mehmet Yalçındere, Ahmet Önel, Murat Akyüz, Halil İbrahim Akyüz, Ömer Akyüz, Mustafa Akyüz ve Serhat Semerci gibi 32 firmanın yatırım kararı aldığını açıkladı.

Tamamen plastikçilere özel bir alt yapı!

Plastik İhtisas OSB olarak yapılanmanın en önemli unsurunun tamamen plastikçilere özel bir alt yapıyı başlangıç tarihi itibariyle oluşturabilme imkanı sunuyor olduğuna dikkat çeken Hüseyin Semerci, plastik sanayicilerinin ihtiyacına göre enerji, arıtma, imar ve parselasyon, hizmet ile destek alanlarının yanı sıra ortak kullanım alanlarına varan her detayın PAOSB'de göz önüne alındığını söyledi.

PAOSB benzeri yapı içindeki kümelere Sanayi ve Ekonomi Bakanlıklarının da ciddi destekler sağladığını vurgulayan Hüseyin Semerci, bu destekler arasında pazar geliştirme faaliyetleri, uluslararası iş ağlarına erişim ve diğer kümelerle işbirliği; nitelikli iş gücü pazarının geliştirilmesi, hammadde – ara malı kalitesini güçlendirmeye, teminine ve maliyetini düşürmeye yönelik çalışmaların bulunduğunu söyledi. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji programlarının destek aldığını belirten Semerci, "Endüstriyel ortak yaşam, ürün sertifikasyonu ve akreditasyonu, uygulamalı AR-GE laboratuvarı kurulması, gibi çok önemli başlıkların yanı sıra Sanayi ve Ekonomi Bakanlığı tarafından 20 firma ve bir üniversitenin bir araya gelmesiyle kurulan bir kümeye 10 milyon TL'ye varan destekler 5 yıl süreyle sağlanabiliyor" dedi.

Yüzde 50'lere varan indirimlerle yatırım sahibi olabilme imkanı!

PAGDER Aslan Özel OSB'nin Çorlu ve İstanbul Atatürk Havalimanı; Tekirdağ ve Ambarlı limanları; Alpullu, Durak istasyonları ile E5, TEM ve Kapıkule gibi bölgenin önemli havalimanı, karayolu, liman ve istasyonlarına, gümrük kapısına yakınlığı ile de lojistik olarak büyük kolaylıklar sunan bir konumda bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Semerci, gerçek bir yatırımcı için ciddi fırsatlar da sunan bu teşvikler sayesinde, yüzde 40, yüzde 50'lere varan indirimler alabilmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Kırklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksek Okulu'nda bir Plastik Bölümü açılması konusundaki girişimlerinin de başarıyla sonuçlandığını, talebin üniversite senatosu tarafından onanarak YÖK'e gönderildiğini söyleyen Semerci, amaçlarının sektöre nitelikli, yetişmiş elemanı hazırlamak olduğunu belirtti. Semerci, modern sanayi yapılaşmasına büyük katkı sağlayacak olan PAOSB'nin fiyat avantajlarını da şu şekilde aktardı:" Ergene 1, Ergene 2, Velimeşe-Yulaflı, Türkgücü, Muratlı, Veliköy, Marmara Ereğlisi, Evrensekiz, Büyükkarıştıran Sanayi Bölgelerinde (Islah OSB) 100-150 TL/ m2 (ilave alt yapı maliyetleri gelebilir) Çerkezköy OSB 100-120 USD/ m2(Alt yapı dahil), Kırklareli OSB 75 TL/ m2 (Alt yapı dahil)/PAGDER & ASLAN OSB 25 USD/ m2 ( Alt yapı hariç)"…

Benzersiz 6 fırsat!

Hüseyin Semerci, PAOSB'nin sunduğu tüm fırsatları da kısaca 6 başlıklarda aktararak avantajlara dikkat çekti:

· Fırsat 1: Yatırım İndirimi. Plastik Sektörü için 6. bölgedeki 15 il hariç bir yerde olmayan ''Bölgesel Destekler '' ihtisas OSB özelliği ile Plastikçilere yatırım indirimi olarak yansıyor.

· Fırsat 2: Kümelenme Dahilinde Alt Sektörel Çeşitlilik. Simbiyotik yaşam ve buna paralel bir çok ticari avantaj sunuyor.

· Fırsat 3: Konum Avantajı. İstanbul için öngörülen Kültür, Turizm ve Finans merkezi olacak, içinde hiçbir sanayi kuruluşu barınmayacak hedefinden sonra, Bölgeye en yakın Sanayi Yerleşim Alanı.

· Fırsat 4: İstihdam Avantajı. Yaklaşık 60 bin nufusa sahip bir bölgenin tam göbeğinde, üstelik bu üçgenin dışına çıktığınızda yoğun sanayi yapılaşması en kısa 50 km mesafede. Yani istihdamda rakipsiz.

· Fırsat 5: Fiyat Avantajı. Yakın bölgede bulunan 10 -11 OSB'ye kıyasla çok daha ekonomik. Çerkezköy Karma OSB'nin fiyatlarının ise nerdeyse üçte biri.

· Fırsat 6: Değer Kazanıyor. Promosyon satışlarımızı bir yana bırakırsak satış fiyatlarımız, 6 ayda 19 USD'den 25 USD'ye yükseldi. Kırklareli Karma OSB'nin fiyatları 50 TL'den 75 TL'ye yükseldi.

Şehir içine sıkışmış, dağınık bir şekilde çalışmalarını sürdüren Türkiye plastik sanayicilerinin modern bir üretim alanında, kendilerine yakışır bir ortamda faaliyet gösterme isteğini PAOSB'ye yoğun ilgi göstererek belli ettiklerini söyleyen Hüseyin Semerci, yatırım yapanlara teşekkürlerini sunduğunu, yatırım yapmayı düşünenlere de PAOSB'nin sunduğu bu benzersiz fırsatları değerlendirmelerini önerdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PAOSB Güncel Durum Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement