Papa Diyarbakır'a Davet Edilecek - Son Dakika
Güncel

Papa Diyarbakır'a Davet Edilecek

Papa Diyarbakır\'a Davet Edilecek

Papa Francesco’nun Türkiye’ye yapacağı ziyaret kapsamında Diyarbakır’da cami, kilise, havra, Alevi ve Ezidi evinin bulunduğu kültür sokağı oluşturmak adına çalışma başlatan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ı bir toplantısına davet etti.

25.11.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Papa Francesco'nun Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında Diyarbakır'da cami, kilise, havra, Alevi ve Ezidi evinin bulunduğu kültür sokağı oluşturmak adına çalışma başlatan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı bir toplantısına davet etti. Demirbaş, toplantında Papa'yı Diyarbakır'a davet edeceğini söyledi.

Katolik dünyasının manevi lideri Papa Francesco, İstanbul Fener Rum Partikhanesi'nin kuruluş bayramı etkinliğine katılmak amacıyla önümüzdeki hafta Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek. Papa'nın 29 Kasım akşam saat 18.00'da Patrikhane'de katılacağı etkinliğe Diyarbakır'da, içinde cami, kilise, havra, Alevi ve Ezidi evinin bulunduğu kültür sokağı oluşturmak adına çalışma başlatan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı davet ettiği öğrenildi.

Demirbaş, Diyarbakır'daki farklı dini grupların oluşturduğu Kırklar Meclisi adına Mayıs ayında ziyaret ettiği Vatikan'da Papa'yı Diyarbakır'a davet etmişti.

Abdullah Demirbaş, Papa tarafından davet edilmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Papa'dan Dünya ve Ortadoğu'da yaşanan savaşın son bulması için dua isteyeceğim. IŞİD vahşeti nedeniyle Şengal, Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak halkı adeta kan ağlıyor. Papa'nın bu zulme dikkat çekmesini isteyeceğim. Tabii ki Papa'yı Diyarbakır'a tekrar davet edeceğim kendisi kabul ederse çok memnun olacağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Papa Diyarbakır'a Davet Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement