Papa Vatikan'da Bir İspanyol Transseksüeli Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Papa Vatikan'da Bir İspanyol Transseksüeli Ağırladı

Dha DIŞ HABER - Papa Vatikan'da bir İspanyol transseksüeli ağırladı Esma Çakır - Roma / DHA KATOLİK Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco bir tabuyu daha yıkarak, Kilise'nin dışladığı İspanyol bir transseksüel ve onun kadın sevgilisini Vatikan'da (Kutsal Makam) kabul etti.

27.01.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Papa Vatikan'da bir İspanyol transseksüeli ağırladı

Esma Çakır - Roma/ DHA

KATOLİK Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco bir tabuyu daha yıkarak, Kilise'nin dışladığı İspanyol bir transseksüel ve onun kadın sevgilisini Vatikan'da (Kutsal Makam) kabul etti. İtalyan basınının İspanyol Hoy gazetesine dayandırdığı habere göre, 48 yaşındaki trans birey Diego Neria Lejarraga, Papa'ya bir süre önce mektup yazarak, 8 yıl önce cinsiyet değiştirip kadın olmasının ardından yaşadığı kişisel ve dini sıkıntıları anlattı.

Katolik inancına bağlı, ibadetlerini yerine getiren bir inanan olmasına karşın, cinsiyet değişiminin akabinde kilise görevlilerinin sert ifadeler kullanarak kendisini dışlamaya başladığını anlatan Lejarraga mektubunda, yaşadığı Plasencia kentindeki bir papazın ise kendisine, 'Şeytanın kızı' diye bağırdığını da aktardı. Bunun üzerine Papa'nın, hikayesinden çok etkilendiği öne sürülen Lejarraga'yı Aralık ayında iki kez arayarak, kız arkadaşıyla birlikte Kutsal Makam'a davet ettiği bildirildi.

Söz konusu buluşmanın Cumartesi günü, ruhani liderin ikamet ettiği Azize Marta Konukevi'ndeki gerçekleştiği belirtilirken, bu konuda henüz Kutsal Makam'dan bir yalanlama gelmedi.

Lejarraga'nın Papa ile buluşması sırasında ise, "Seçme şansım olsaydı kendi hayatımı seçmezdim" dediği öne sürüldü. ARJANTİN'DE TRANSSEKSÜELLERİN AYAKLARINI YIKAMIŞTI

La Repubblica gazetesi, bu davranışın şaşırtıcı olmadığının altını çizerek, Papa'nın 'Kilise'nin kapıları yaralı her bireye açık olmalı' şiarını

ve Buones Aires kardinali iken Kutsal Cuma nedeniyle, Hz. İsa'nın 12 havarisinin ayaklarını yıkadığı ritüeli simgeleyen ayinde trans bireylerin de ayaklarını yıkamış olduğunu hatırlattı.

Göreve seçildiği 2013 yılının Mart ayından bu yana Kilise'ye yeni bir soluk kazandıran Papa Francesco, "Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Papa'nın, Kilise'nin kapılarının eşcinseller ve boşanmışlar gibi dışlanmışlara açılması yönündeki arzusu ise, geçtiğimiz aylarda olağanüstü toplanan Episkoposlar Meclisi'ndeki muhafazakar üst düzey din adamlarının muhalefeti nedeniyle hayata geçirilememişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa Vatikan'da Bir İspanyol Transseksüeli Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement