Papağan Kaçakçıları Yakayı Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Papağan Kaçakçıları Yakayı Ele Verdi

Papağan Kaçakçıları Yakayı Ele Verdi

Fatih ve Eminönü’nde, yasa dışı yollarla yurtdışından getirdikleri papağanları petshoplarda satan 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

22.04.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih ve Eminönü'nde, yasa dışı yollarla yurtdışından getirdikleri papağanları petshoplarda satan 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri yurtdışından yasal olamayan yollarla Türkiye'ye getirilen canlı hayvanlarla ilgili operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon kapsamında Fatih ve Eminönü'nde bulunan petshoplarda inceleme yapıldı. Yapılan incelemelerde Afrika ve Hindistan'dan getirildiği öğrenilen çok sayıda canlı hayvan ele geçirildi. Yapılan incelemelerde CİTES (Nesli Tehdit Altında Olan Yabani Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamında ithalatı yapılan canlı hayvanların muayene ve kontrol sırasında bilezik takılmasının zorunlu olduğu halde bilezik bulunmayan 110 adet değişik ırklarda papağan, 4 adet saka, 1 adet saka melezi, 5 adet Dogo ırkı köpek, ele geçirildi. Yapılan operasyonda M.D. (33), K.C. (41), M.Y. (32), S.B. (42), M.S. (24), Ö.Ş. (23), N.C. (49), B.B. (27), İ.Ö. (54) ve Y.C. (43) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Papağan Kaçakçıları Yakayı Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement