Papaz Paskalya'da, Kutsanmak İsteyen Müslüman Kadını Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Papaz Paskalya'da, Kutsanmak İsteyen Müslüman Kadını Kabul Etmedi

Papaz Paskalya\'da, Kutsanmak İsteyen Müslüman Kadını Kabul Etmedi

Diyarbakır Surp Ermeni Kilisesi'nde Paskalya Ayini'ni yöneten Papaz, kutsanmak isteyen Müslaman Fadime Miray Ataş adlı kadının talebini kabul etmedi.

05.04.2015 16:11  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Surp Ermeni Kilisesi'nde bu yıl 3'ncüsü kutlanan Paskalya Bayramı, Türkiye'nin çeşitli kentleri ile yurt dışından yaşan çok sayıdaki Ermeniler'in katıldığı ayinle kutlandı. Ayini yöneten Papaz, kutsanmak isteyen Müslaman Fadime Miray Ataş adlı kadının talebini kabul etmedi.

TÜRKİYE VE YURT DIŞINDAN ÇOK SAYIDA ERMENİ KATILDI

Merkez Sur İlçesi'ndeki Balıkçılarbaşı Semti'nde bulunan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde, bugün Paskalya Bayramı kutlandı. Ermeni Kilisesi'ndeki törene, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve eşi ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi Müdür Yardımcısı Tuğba Tanyeri Erdemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Baytaş, CHP İl Başkan Vekili Şerif Doğru, Sur Belediyesi eski başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık ile Türkiye ve yurt dışından çok sayıda Ermeni katıldı.

"HIRİSTİYAN DEĞİLİM" DİYEN KADINI KUTSAMADI

Diyarbakır'da 2012 yılında onarıldıktan sonra ibadete açılan Sur Grigos Ermeni Kilisesi'ndeki ayini, İstanbul ve Mardin'den gelen Hıristiyan din adamları Sevan Civanoğlu, Diran Nergiz, Artaki Çokşen ve Yuhannes Uğurgel yöneti. Duaların okunması ardından kilisede töreni izleyenler, din adamları tarafından tek tek kutsanarak, Paskalya çöreği ikramı yapıldı. Papaz Yuhannas Uğurgel, boynunda haçı olmayan bir kadına, "Sen Hıristiyan mısın?" diye sordu. Kadın "Hayır Müslümanım" cevabı verince Papaz Uğurgel, onu kutsamadı.



Ayinden sonra kilise dışında dualar okundu ve tütsü ile çevredekiler kutsandı. Bu arada Paskalya Bayramı'nın vazgeçilmezi şarapa banmış ekmek, çörek ve haşlanmış rengarenk boyalı yumurta dağıtıldı. Çörek ve yumurtaları alanlar, birbiriyle yumurta tokuşturdu. Törene katılan CHP'li Erdemir de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ve diğer konuklarla yumurta tokuşturarak Paskalya Bayramı'nı kutladı. Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, kilise restorasyonundan sonra 3'üncü Paskalya Bayramı'nı kutladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"UZUN SÜREDEN SONRA BAYRAMI BURADA KUTLUYORUZ, BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK"

"Uzun süreden sonra 2-3 senedir bu bayramı burada kutluyoruz. Bizim için büyük mutluluktur. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Çok daha kalabalık olacak. Kilise restorasyonu bu tür ayinlerin yapılmasına büyük katkısı olacak. 3'üncü Paskalya bayramımızı kutluyoruz. İstanbul, çevre il ve yurt dışından gelen konuklarımız var. Gelen bütün konuklarımız bizim için çok önemlidir. Devam eden bir geleneğimiz olması dışında, burada seneler sonra devam etmesi bizi mutlu ediyor."



Ayini yöneten Papaz'ın kutsamadığı Fadime Miray Ataş da, kutsanmamasına tepki göstererek, şunları anlattı:

"Papaz bana, 'Haçınız var mı?' dedi. Ben de 'Hayır' dedim. 'O zaman seni kutsamayız' dedi. Bence çok yanlış. Bizim camilerimize isteyen girebiliyor. Biz de kiliseye girdik ama bizim hocalarımız var, okunmuş su ve şekerlerimiz var. Herkes istediği şekilde alabilir, herkes camilerde istediği şekilde dua edebilir. Hocalarımız istediği şekilde herkese yol gösterebilir. Adana'dan turistik gezi için gelmiştik, Paskalya Bayramı olduğunu duyunca, merak ettim. 'Kutsanma' dediğimiz şey, ibadetin en son noktasıdır. Orda ne bileyim yüreğin bütünlüğüdür. Hangi dinde olursa, olsun allaha olan inançtır. Bence her yerde, herkese kapının açık olması lazım. Bu tabuların yakılması gerekiyor ki, her yerde birlik ve beraberlik, kardeşlik olsun."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papaz Paskalya'da, Kutsanmak İsteyen Müslüman Kadını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Köksal: Lan papaz haddini bil niye kutsamıyorsun lan kadını 10 28 Yanıtla
  • Demokrat: Git bi abdest al, 2 rekat namaz kıl , affını iste.Aracısız,tütsüsüz,mumsuz sade ve elini aç duanı et. Bu kadar işte kutsanmak da neymiş! 33 2 Yanıtla
  • Antepli: bizim bu hdp bu ermenilere çok yüz veriyor ben bir Kürt olarak Ermenilerle dostça yaşamak isterim ama amaçları başka yarın özerklik olsa devlet olsak en güzel yeri Ermenilere verecekler biz kürt ler tarihten beli Böyleyiz kazan ver hep yanlış hep yanlış 25 5 Yanıtla
  • tax: Bizim millet kafayi yedi Allahim sen yardim et. 26 1 Yanıtla
  • burali: Kiliseye Allahin evi diye gittiyse zaten dinden cikmis ismine yaz ik zir cahil 19 3 Yanıtla
  • Massimo Musa: Maşallah CHP liler de oradaymış, papaz onları da kutsasaydı 9 12 Yanıtla
  • Barut: Ben hocayim ,bu kadini bana getirin bi okuyayim 11 6 Yanıtla
  • Bluesun: Medya bu ülkede Hristiyanları okadar kötü bizlere sempoze etiki kendimiz araştırmadan kötü olarak bildik gerçek Hristiyanlık Hiçte öyledeğildir Îsâ yolunda giden iyi insanlardırlar haleluya 6 9 Yanıtla
  • Zeynel: Cahil müslümanlar, şeytanın maskarasidirlar. 12 1 Yanıtla
  • tncy: memlekette gırla cahil var. okumuş cahil 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement