Para Yerine Fotoğraf Kullanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Para Yerine Fotoğraf Kullanıyor

Para Yerine Fotoğraf Kullanıyor

Shantanu Starick 24 yaşında.

22.09.2014 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Shantanu Starick 2012 Haziran'ından beri tek kuruş harcamadı. Hem de dünyanın dört bir yanını gezdi. Nasıl mı? Pixel Trade (Piksel Ticareti) adını verdiği projesiyle yemek, kalacak yer ve ulaşım giderleri karşılığında fotoğraf çekerek. Kulağa sıra dışı gelen bu projenin amacı sadece takas yaparak yedi kıtayı dolaşmak. Dünyada dolaşmadığı, gezmediği yer neredeyse yok gibi. Şimdiye kadar iki yüzden fazla takas projesi yapan Starick, Melbourne'de müzisyenleri, Dublin'de tasarımcıları, Brooklyn'de dansçıları ve İstanbul'da sokak satıcılarını fotoğrafladı.


Cüzdanı yok


Alman kökenli bir aileden gelen Shantanu Starick Avustralya'da büyümüş. 24 yaşında. Amerika'da yelken yapıyor, Yeni Zelanda'da en iyi şarapları tadıyor, Fas'ın dar sokaklarında maceradan macera koşuyor ve elini cebine bir kez bile atmıyor. Zaten atsa da bir şey değişmiyor çünkü genç fotoğrafçının bir cüzdanı yok. Starick aldığı her teklifi blogunda kaydediyor ve yine bu blog üzerinden hiç tanımadığı insanlarla takas yapıyor. Takas yaptığı insanlar da genellikle web siteleri için fotoğrafa ihtiyaç duyan kendisi gibi genç tasarımcılar, düğün fotoğrafçısı arayanlar, restoranlar ve oteller.


İstanbul'da sokak satıcılarını çekti


Fotoğrafçı İstanbul'da da takasla işler yaptı. 2014 Nisan'da Armada Pera Oteli'nde oda karşılığında otelin iç mekanlarını ve teknesini fotoğrafladı. The Guide İstanbul dergisi için de şehrin sokaklarını ve yemek kültürünü karelerine yansıttı. Özellikle sokak satıcılarının izlerini süren Shantanu Starick bu işte kelimenin tam anlamıyla boğaz tokluğuna çalıştı. Tattığı yemeklerin parası dergi tarafından karşılandı.


Şu anda Fas'ta


24 Eylül'e kadar Fas'ta olacak Starick daha sonra sırasıyla Amsterdam, Boston, İrlanda, Auckland, Tazmanya gibi yerleri gezecek


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Para Yerine Fotoğraf Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement