Gaziantep'te Paralarını Alamayan İşçiler Çatıya Çıkıp Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Paralarını Alamayan İşçiler Çatıya Çıkıp Eylem Yaptı

Gaziantep'te bir inşaat firmasının yaptırdığı konutlarda çalışan işçiler ve taşeron firma yetkilileri, paralarını alamadıkları için eylem yaptı.

17.11.2014 15:42  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep’in Güzelvadi Mahallesi’nde yapımı devam eden konutlarda çalışan işçiler ve taşeron firmaların yetkilileri, ihaleyi alan firmanın kendilerine paralarını ödemediğini iddia ederek eylem yaptı. Binaların çatısına çıkıp eylem yapan ve aşağıya inşaat malzemeleri atan yaklaşık 20 kişilik gruba aşağıda bekleyen iş arkadaşları da destek verdi.

Lastik yakıp slogan atan eylemciler ihaleyi alan firma yetkililerinin gelmesini istedi. Haşim Cengiz adlı taşeron firma yetkilisi, “İç boya taşeronluğu yapıyorum. 6 aydır alacağımı alamıyorum. Toplamda 120 bin lira alacağım olmasına rağmen bugüne kadar toplam 10 bin lira para almamışım. Toplam 7 aydır buradayım” dedi.

Habip Şen adlı taşeron firma yetkilisi ise, “Şu ana kadar benim aylık ödemem 45 - 50 bin lira iken 10 bin lira veriyorlar. Bütün adamlarım Azrail ile boğuşuyordu. Ömürleri iki halata bağlıydı” diye konuştu.

İşçilere yemek getiren firmanın yetkilisi Mehmet Emin Yeşil ise, “Yaklaşık 1 senedir burayla anlaşma yaptık. Üç öğün yemen vermek üzere. İlk 7 ay problem yoktu ama son 6 ayda hiçbir ödeme almadığım gibi daha önce aldığım çekler ve senetler de döndü. Ekmek ve yoğurt aldığım yer mağdur. Kasap mağdur. Çalıştığım tüm esnaf mağdur” dedi.

Konutların elektrik işini yapan taşeron firmanın yetkilisi Durmuş Albayram da, “Tam 6 aydır burada çalışıyoruz. Toplam 46 kişiyle çalıştık. Bize bayramda bile 100 lira para verdiler. Bayramda evimizde rezil olduk” şeklinde konuştu.

Ev sahiplerinden Şevket Karapınar adlı vatandaş ise, “Burada büyük bir mağduriyet var. Hem kira veriyorum hem de evimizin taksitlerini veriyorum. Bu büyük bir külfettir. Bu kadar insan bunun altında kalkamaz. Şu anda ben zor durumda kaldığım için geldim ailemle bu inşaatın içinde kalıyorum” diye konuştu.

Eylemin, yetkililer gelene kadar devam edeceği ifade edildi. 

Gaziantep\'te Paralarını Alamayan İşçiler Çatıya Çıkıp Eylem Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Paralarını Alamayan İşçiler Çatıya Çıkıp Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement