Paralel Yapı Operasyonunda Tutuklanan Avukata Barodan Destek - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı Operasyonunda Tutuklanan Avukata Barodan Destek

Konya Baro Başkanı "Paralel Yapı" soruşturması kapsamında avukat M.O'nun tutuklanmasına ilişkin, "Konya Barosu olarak gereken lojistik destek verilecektir" dedi.

13.05.2015 20:40  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, Konya'daki "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında avukat M.O'nun tutuklanmasına ilişkin, "Konya Barosu olarak meslektaşımıza gereken lojistik destek verilecektir" dedi.

Kayacan, Konya Barosu Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan avukat M.O'nun savcılığın itirazı üzerine tutuklandığını anımsattı.

Dosyayla ilgili gizlilik kararı olduğunu vurgulayan Kayacan, şunları kaydetti: "Konya Barosu olarak davaya müdahilliğimiz herhangi bir şekilde söz konunu değildir. Biz meslektaşlarımızla ilgili yürütülen tahkikatta hangi meslektaşımız hangi iddiayla yargılanırsa yargılansın, 5 yıllık süreç içerisinde Avukat Hakları Merkezi olarak, tüm avukat arkadaşlarımıza gereken lojistik desteği verdik. Bu davanın da bu kapsamda bir ayrıcalığı yoktur. Konya Barosu olarak meslektaşımıza gereken lojistik destek verilecektir."

Konya Barosu'ndaki Avukat Hakları Merkezi'nin davayla ilgili ayrıntılı bir şekilde tutanak düzenlediğine dikkati çeken Kayacan, tutanakları Türkiye Barolar Birliği ile paylaşacaklarını aktardı.

- "Sadece bildiklerimi anlattım"

Soruşturmanın, yaptığı şikayet üzerine açıldığı ileri sürülen avukat Mehmet Şamil Şenalp ise hakkında gizlilik kararı bulunan dosya hakkında bilgisine başvurulduğunu bildirdi.Soruşturma dosyasına verdiği ifadesinde "Paralel Yapı"nın Konya'daki şahit olduğu faaliyetlerini anlattığını ifade eden Şenalp, şöyle konuştu:

"İfademde geçen kimseler ile kişisel hiçbir husumetim, düşmanlığım ya da onlara haksız bir isnatta bulunmamı gerektiren herhangi bir neden bulunmamaktadır. Kimseye suç isnat etmedim, kimseden şikayetçi olduğumu ifade etmedim. Sadece bildiklerimi anlattım. Bunu yaparken söz konusu olanın milletimizin istikbali olduğuna inandığım için de hiçbir hatır gözetmedim. Halen soruşturmanın gizli olarak devam ediyor olması karşısında ifademe dair detayları şu aşamada kamuoyu ile paylaşmıyorum. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne de girmiş olan bu yapının Konya'daki faaliyetleri hakkında kamuoyunun önümüzdeki günlerde, gizliliğin kalkmasıyla daha yakından bilgi sahibi olacağına inanıyorum."

Avukat Şenalp, "Verdiğim ifade nedeniyle benim hakkımda iftira ve suç uydurma suçlarını işlediğimi, meslek ahlak ve etiğini, insani değerleri hiçe saydığımı, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğumu iddia ederek şahsımı hedef gösteren kişiler hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundum" ifadelerini kullandı.

Operasyon kapsamında tutuklanan M.O. ile aynı hukuk bürosunda çalışan avukat Mehmet Şimşek, dün söz konusu soruşturmanın, avukat Mehmet Şamil Şenalp'in şikayeti üzerine açıldığını ileri sürerek, Şenalp hakkında "iftira ve suç uydurma" suçlarından Konya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacaklarını belirtmişti.

İki gün önce Konya'daki "Paralel Yapı" operasyonu kapsamında avukat M.O. ile sekreteri F.N.P. gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakılan M.O. ile F.N.P, bugün itiraz üzerine tutuklanmıştı.

Paralel Yapı Operasyonunda Tutuklanan Avukata Barodan Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı Operasyonunda Tutuklanan Avukata Barodan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement