Paralel Yapı Soruşturmasında Avukattan Tahliye Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı Soruşturmasında Avukattan Tahliye Açıklaması

Paralel yapı iddialarına ilişkin İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda tutuklu bulunan 75 isim hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi soruşturma dosyalarını görmeden tahliye kararı vermesi üzerine tutukluların avukatlarından açıklama geldi.

26.04.2015 02:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paralel yapı iddialarına ilişkin İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda tutuklu bulunan 75 isim hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi soruşturma dosyalarını görmeden tahliye kararı vermesi üzerine tutukluların avukatlarından açıklama geldi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin İstanbul merkezli yürütülen soruşturmalarda tutuklu bulunan 75 isim hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi soruşturma dosyalarını görmeden tahliye kararı vermesi üzerine tutukluların avukatlarından açıklama geldi. Kararın ardından İstanbul 10. Sulh Hakimi, aldığı kararda 32. Asliye Ceza Mahkemesinin karar verme yetkisi olmadığını belirti. Hakimlik polislerin tahliye edilmemesi için Silivri Cezaevinden sorumlu Bakırköy savcılığına yazı gönderdi. Karar üzerine Çağlayan adliyesi önüne gelen Avukat Fikret Duran, karar metninin bir manifesto olduğunu belirterek, "Bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, manifesto niteliğinde bir karar verdi. Ceza muhakemesi kanunumuzun 26- 27 -28 maddesi çok açık. Orada net bir şekilde 27. maddede sulh ceza hakimliklerinin reddi hakim taleplerine asliye ceza mahkemesinin karar vereceği ve daha sonra başka bir hakimi görevlendireceği net bir şekilde yazıyor. Biz de mutatlaşmış bir şekilde bu reddi hakim taleplerimizi yaptık. Geçen hafta yine talip yaptık ve kabul etmiş ve 32. asliye ceza hakimliğini görevlendirdi" dedi.

Avukat Fikret Duran konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hakim bugün itibariyle karar verdi daha öncede medyaya yansıdı. Biz de ondan sonra ofisteki arkadaşlarımızla burada bekliyordu. Bugün böyle bir karar verileceğini öğrendik ve geldik karar yazıldı. 45 sayfalık manifesto niteliğinde. Kararda 'Dosya ve klasörler incelendiğinde yukarda tartışılan usul yasası ile Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları doğrultusunda tutukluluğu gerektirir olgu ve delillere rastlanmadığı gibi, şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamını gösterir yeni olgu ve delililere rastlanmadığı ayrıca şüphelilerin meslekleri sosyal durumları karakterleri sabıkasızlık kayıtları ahlaki durumları ikametgahları mal varlıkları ve tutuksuzluğa karşı gösterdikleri tepki, kendiliklerinden gelip teslim olmaları gibi unsurlardan dolayı tutukluluğun devamını gerektirir nedenler görülmemiştir. Şuan kalemdeki görevliler ve mübaşirler tahliye müzekkerelerini yazıyorlar. Kararda kurye ile teslim edilecek. Elden Silivri'ye götürülecek ve tahliyeler gerçekleşecek. Silivri cezaevine gideceğiz ve bugün itibariyle hidayet karacanın tutsaklığı son bulacak." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı Soruşturmasında Avukattan Tahliye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement