Parası Olan Herkes Artık Kuyumcu Olamayacak" - Son Dakika
Ekonomi

Parası Olan Herkes Artık Kuyumcu Olamayacak"

Ortadoğu 12. Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

13.05.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu 12. Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında, sektör olarak yaklaşık 30 yıldır bir hayalin peşinde koştuklarını söyledi.

Türkiye'deki tüm kuyumcuların aynı şemsiye altında bulunmasını istediklerini ifade eden Norayr, bu fuar vesilesiyle de kuyumcular birliğinin kurulması konusunda tünelin ışığının görülmeye başlandığını belirtti.

Kuyumcuların hayallerinin gerçeğe dönüşeceğini vurgulayan Norayr, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kuyumcu odaları ve dernekleriyle yaklaşık bir yıldır konuştuğumuz ve tartıştığımız Türkiye kuyumcular birliği yasa taslağına son şeklini veriyoruz. Bu taslak mecliste kabul edildiğinde sektörümüzü daha güzel ve aydınlık günler bekliyor. 45 bin kuyumcumuz tek yürek, tek ses olacak. Tüm kuyumcuları aynı birlik, çatı altında bir araya getirecek olan düzenleme mesleğimize birlik ve düzen getirecek. Türkiye'de tek ses olmuş ve güçlü yatırımı olan bir yapı oluşacak. Birlik kurulduğunda bugünlerde çok ihtiyacımız olan özellikle sektörel tanıtım ve reklam faaliyetlerine de daha çok kaynak aktarmış olacağız. Parası olan herkes artık kuyumcu olamayacak. Kuyumcu mağazası açmanın da standartları olacak."

Norayr, Kahramanmaraş'ın kuyumculuktaki üretim ve yüksek potansiyelini geçen yıl yapılan ilk fuarda da gösterdiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise ilin kuyumculuk sektöründe gösterdiği başarıyla Türkiye'de tanınmayı, bilinmeyi ve örnek alınmayı sonuna kadar hak ettiğini aktardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da kuyumcu ustalarının el becerisiyle büyük sanatsal eserlerin ortaya çıktığını söyledi.

Kuyumcu esnafının her zaman yanında olduklarını dile getiren Erkoç, Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en büyüğü yapılacak kuyumcu kent projesinin onaylandığını, 7 Haziran'da da ihalesinin yapılacağını anımsattı.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz ise ilde kuyumculuk sektöründe yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Kentin kuyumculuk sektörüyle Türkiye ekonomisine önemli katkısının olduğunu vurgulayan Öz, "Türkiye'de kuyumculuk sektörünün ikinci sırasında yer alan Kahramanmaraş, 500 civarında kuyumcu atölyesi, 120 civarında sarrafı olmak üzere odaya kayıtlı 620 esnaf ve sanatkarı bulunmaktadır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini gezen protokol, stantları gezerek firmalara başarı diledi. Türkiye genelinden 130 firmanın ürünlerini sergilediği fuar 3 gün boyunca sektör temsilcilerinin ziyaretine açık olacak.

Açılışa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Parası Olan Herkes Artık Kuyumcu Olamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement