Paraşüt Şampiyonası'nda Atlayış Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Paraşüt Şampiyonası'nda Atlayış Heyecanı Başladı

Paraşüt Şampiyonası\'nda Atlayış Heyecanı Başladı

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde bu yıl 43'ncüsü düzenlenen Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda atlayış heyecanı başladı.

07.09.2014 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde bu yıl 43'ncüsü düzenlenen Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda atlayış heyecanı başladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi başkanlığında gerçekleştirilen atlayışlardaki 70 paraşütçü arasında şarkıcı Hayko Cepkin de vardı.

Adrenalini çok sevdiğini ve her yıl yapılan bu yarışmaya mutlaka katılmaya çalıştığını belirten Hayko Cepkin, Paraşütle atlayış, adrenalin dolu bir spor dalı. Birçok insanın hayatı boyunca yapmayı düşünmeyeceğini iddia edip bir kere tandem atlayışı yaptıktan sonra vazgeçemediği bir spor. Biz amatör paraşütçüler olarak 43'ncü Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda yarışmacı olarak yer aldık. Sabah erken saatlerde rüzgarsız havada hedef atlayışları yaptık. Öğleden sonra ise takım atlayışları yapıyoruz dedi.

Cepkin, Formasyon adı verilen atlayışların Türk Silah Kuvvetleri'ne ait Casa uçağından yapıldığını ve yaklaşık 35 kişi uçağa binerek gruplar halinde atlayışlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geçen 29 Ekim'de çoklu rekor atlayışını Casa uçağından yaptıklarını hatırlatıp Cepkin, bu nedenle kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. 43'ncü Türkiye Amatör Paraşüt Şampiyonası hava koşulları uygun olduğu takdirde, 12 Eylül tarihinde sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paraşüt Şampiyonası'nda Atlayış Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement