Paris Dünya Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Paris Dünya Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı

Paris'te iki yılda bir düzenlenen ve 17 ülkeden 250 farklı otomobil modelinin katıldığı Paris Dünya Otomobil Fuarı otomobil meraklılarına kapılarını açtı.

03.10.2014 10:03  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Ekim’e kadar açık olacak otomobil fuarını binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılışında dünyaca tanınmış belli başlı otomobil firmaları yeni modellerini sergilerken, markaların yakıt tasarrufu ile çevre kirliliği konusuna da büyük önem verdikleri görüldü. Bazı firmalar lüks otomobilleri ziyaretçilerin beğenisine sunarken, Fransız otomobil firmaları, hükümetin kazaları önlemek üzere yollara koyduğu gizli radar yüzünden ehliyetini kaybeden sürücüler için ehliyetsiz kullanılan en fazla 50 km hız yapan arabaların tanıtımını yaptı.

Birçok otomobil üreticisi firma daha az yakıt kullanan küçük arabalara öncelik tanırken, şehir içi için elektrikle çalışan otomobillerin sayısının da artmasından dolayı elektrikle çalışan otomobil üretimine ağırlık verildiği gözlendi. Paris Dünya Otomobil Fuarı’nda, Renault’un Türkiye’de üretilen Clio modelleri de sergilendi. Renault’un küçük ölçekli binek arabalarının program sorumlusu Ali Kassai, fuarda Renault standında yaptığı açıklamada, fuarın basına tanıtım gününde Renault’un Bursa’da ve Fransa’da ürettiği Clio ve Twingo modellerine ilginin fazla olduğun belirtti. Bunun nedeninin ekonomik ve pratik araçlar olmasından kaynaklandığını belirten Kassai, Renault’un diğer modeli aile boyu Renault Espace da fuarın gözde arabalarından olduğunu söyledi.

Öte yandan fuarda birçok otomobil markasının sarı renkte araçlar üretmesi de dikkat çeken bir nokta oldu. Sarı renk dışında frapan renklere de yer veren otomobil tasarımcıları, bazı araçların kapı modellerinde değişiklik yaparken rahat ve konfora önem verdikleri anlaşıldı. Fuarda tek kişilik ve çevresi kapalı otomobiller de dikkat çekti. Özellikle Toyota’nın büyük kentlerdeki araba park yeri sıkıntısını ve kent merkezinde hıza gerek olmadığı için elektrikle çalışan mini tek kişilik birkaç aracın tanıtımını yaptığı görüldü.

İki yıl önce 113 ülkeden 12 bin gazeteci ve 1 milyon 231 bin 416 kişinin ziyaret ettiği otomobil fuarında bu yıl da en az iki yıl önceki kadar ziyaretçi sayısına ulaşılması bekleniyor.

TANSU SARITAYLI 

Paris Dünya Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paris Dünya Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement