Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nde "19. Yüzyıl İstanbul Mutfağı" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nde "19. Yüzyıl İstanbul Mutfağı" Etkinliği

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinde "19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü" etkinliği düzenlendi.

26.05.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinde "19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü" etkinliği düzenlendi.

Champs Elysees caddesinde yer alan ofiste düzenlenen etkinlik Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun'un açılış konuşması ile başladı. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi yazar Özge Samancı "19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü" başlıklı kitap sunumunda dönemin İstanbul mutfak kültürünün anlattı.

Sunuma, Osmanlı konusunda araştırmaları yapan EHESS Prof.Dr. François George, Prof.Dr. Nathalie Cloyer, Fransa'nın ünlü yemek okulu Cordon Bleu Catherine Baschet, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, UNESCO Büyükelçisi Avni Botsalı eşi İnci Botsalı, Yunus Emre Enstitü Başkanı Ahmet Bakcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Özge Samancı kimdir?

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde Yiyecek Tarihi, Yemek ve Gastronomi Tarihi alanlarında öğretim görevlisi Özge Samancı Paris Ecole Des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) Türk ve Osmanlı Araştırmaları bölümünde 19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü alanında doktora yaptı. Araştırma alanı 19. yüzyıl İstanbul ve Osmanlı Saray Mutfak kültürü çalışmalarını kitaplaştırdı.

Özge Samancı'nın "19. Yüzyıl İstanbul Mutfak Kültürü" 1844-1900 yılları arasında birkaç kez basılmış olan yemek kitapları ve aynı döneme ait Osmanlı Sarayı mutfaklarının muhasebe defterlerinin incelenmesi ile oluşturulan çalışması Müze Orsay kütüphanesi arşivine alındı. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nde '19. Yüzyıl İstanbul Mutfağı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement