Paris Otomobil Fuarı - Son Dakika
Güncel

Paris Otomobil Fuarı

Paris Otomobil Fuarı

Infiniti, Paris Otomobil Fuarı'nda, yeni VC-Turbo motorunu ve QX Sport Inspiration konseptini tanıttı.

29.09.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Infiniti, Paris Otomobil Fuarı'nda, yeni VC-Turbo motorunu ve QX Sport Inspiration konseptini tanıttı.

Infiniti, Paris Otomobil Fuarı'nda dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip ve şimdiye kadarki en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli motoru VC-Turbo'yu sergiledi.

Marka, ayrıca yakın gelecekte seri üretime aktaracağı SUV modelinden ipuçları taşıyan QX Sport Inspiration konseptini de fuarda görücüye çıkardı.

VC-Turbo

VC-Turbo teknolojisi, içten yanmalı motor tarihinde yeni bir sayfa açıyor. 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda, Infiniti'nin 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli VC-Turbo motoru, içten yanmalı güç aktarım mekanizması teknolojisinde büyük bir yenilik sunuyor.

Sabit bir kompresyon (sıkıştırma) oranıyla sınırlı kalmak zorunda olunmayan bu motor teknolojisi sayesinde, kompresyon oranı 8: 1 (yüksek performans için) ve 14: 1 (yüksek verimlilik için) arasında değişiklik gösteriyor. Kendini dönüştürebilme ve piston alanı yüksekliğini kusursuz şekilde azaltıp yükseltebilme yeteneğine sahip bu motorlar sayesinde sürüş durumunun gerektirdiklerine göre en yüksek seviyede oran otomatik olarak uygulanabiliyor.

VC-Turbo teknolojisi, belirgin şekilde azaltılmış yakıt tüketimi, emisyonlar, ses ve titreşim seviyeleri gibi özellikleri de içeren birçok fayda sunmakla birlikte, karşılaştırılabilir geleneksel motorlardan daha kompakt ve hafif yapısıyla dikkati çekiyor.

Infiniti'nin ilk olarak Nisan 2016'da Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıttığı QX Sport Inspiration, Paris Otomobil Fuarı'na özel, geliştirilmiş bir versiyonuyla tanıtılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris Otomobil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement