Paris Saldırılarının Keşifçisi ve Arkadaşları Yeniden Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Paris Saldırılarının Keşifçisi ve Arkadaşları Yeniden Hakim Karşısında

Paris Saldırılarının Keşifçisi ve Arkadaşları Yeniden Hakim Karşısında

PARİS saldırılarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakalanan DEAŞ militanı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani ve Suriyeli 2 arkadaşı haklarında yerel mahkemenin verdiği 10 yıl 9'ar ay hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

23.11.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PARİS saldırılarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakalanan DEAŞ militanı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani ve Suriyeli 2 arkadaşı haklarında yerel mahkemenin verdiği 10 yıl 9'ar ay hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Geçen yıl 13 Kasım'da Paris'te meydana gelen saldırıların keşifçisi olduğu iddiasıyla Manavgat'ta yakalanan Fas uyruklu Belçika vatandaşı DEAŞ militanı Ahmet Dahmani ile onun Suriye'ye kaçmasına yardım etmek için Suriye'den geldiği öne sürülen 29 yaşındaki Ahmet Tahir ve 23 yaşındaki Muhammed Verde'ye Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 10 yıl 9'ar ay hapis cezası az olduğu gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozulmasının ardından sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı.

SAVCI CEZALARIN ARTIRILMASINI İSTEDİ

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Dahmani, Ahmet Tahir ve Muhammed Verde, avukatları ve tercümanlarıy hazır bulundu. Duruşmada mütalaa veren savcı, sanıklara terör örgütü üyeliği ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından verilen cezanın Yargıtay'ın bozma kararına uygun şekilde artırılmasını istedi.

'BELÇİKA'YA İADEMİ İSTİYORUM'

Duruşmada ifade veren Ahmet Dahmani, animatör olduğunu ve çocukları eğlendirdiğini söyledi. Suriye'de çocukların öldürüldüğünü belirten ve insanlara yardım etmek için Suriye'ye gitmek istediğini kaydeden Dahmani, Belçika'da da yardım faaliyetlerinde bulunduğunu ve terör örgütleriyle ilgisi olmadığını anlattı. Suriye'deki çocuklar için Belçika'da tanıdığı bir kişiyle irtibat kurduğunu söyleyen Dahmani, Belçika'daki kişinin ona bir telefon numarası verdiğini ve bu numarayla irtibat kurmasının ardından kendisine pasaport hazırlandığını kaydetti. Terörist olmadığını belirten Dahmani, "Benim Paris saldırılarıyla hiçbir ilgim yok. Bu davada da benimle ilgili yeterli delil yok. Tahliyemi, beraatımı ve Belçika'ya iademi istiyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Diğer sanıklar da haklarındaki terör örgütü üyeliği suçlamalarını reddetti. Sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliye talep etti. Mahkeme heyeti sanık avukatlarına savunmalarını yapmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirilen saldırılarda keşif görevi yaptığı öne sürülen Ahmet Dahmani, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 16 Kasım 2015'te Manavgat'ta konakladığı 5 yıldızlı bir otelde gözaltına alındı. Dahmani'nin, Suriye'den gelen Ahmet Tahir ve Muhammed Verde ile buluşacağını tespit eden ekipler, iki Suriyeliyi de Antalya- Alanya D- 400 karayolu Manavgat girişinde durdurdukları araçta yakaladı. Tahir ve Verde'nin, DEAŞ yöneticilerinden aldıkları talimatla, Dahmani'yi güvenli şekilde Suriye'ye götürmek için geldikleri ve sahte pasaport getirdikleri tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu yıl ocak ayında görülen duruşmada mahkeme heyeti suçtan pişmanlık duydukları hali gözlenmeyen 3 sanık hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'resmi evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Saldırılarının Keşifçisi ve Arkadaşları Yeniden Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement