Paris Saldırılarını Planlayan Abaaoud'un Öldürüldüğü Doğrulandı - Son Dakika
Güncel

Paris Saldırılarını Planlayan Abaaoud'un Öldürüldüğü Doğrulandı

Paris saldırılarının beyni olduğu belirtilen Abdelhamit Abaaoud'un dün sabah yapılan operasyonda öldürüldüğü resmen açıklandı.

19.11.2015 14:42  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris katliamı şüphelilerini arayan Fransa polisi dün, kentin kuzeyinde operasyon düzenleyerek iki kişiyi öldürmüştü. Öldürülenlerden birinin saldırıların beyni olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud olduğu resmen açıklandı. Savcı, Abaaoud'un dün Saint-Denis banliyösünde yapılan operasyonda öldürülenler arasında olduğunu duyurdu.

PARMAK İZİYLE ANLAŞILDI

Baskın sırasındaki çatışma ve patlayan bomba yüzünden teröristin cesedinin paramparça olduğu kaydedilen açıklamada, parmak izi kıyaslaması sonucu ölen kişinin Abaaoud olduğu anlaşıldı.

13 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ DE İKNA ETMİŞTİ

IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen 28 yaşındaki Belçikalı Abdelhamid'in 13 yaşındaki kardeşi Yunus Abaaoud'u da kendisiyle birlikte Suriye'de savaşmaya ikna ettiği belirtilmişti.

PARİS SALDIRISININ PLANLAYICISIYDI

Daha önce, "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşayan Abaaoud'un 130'a yakın kişinin öldürüldüğü saldırıları planladığına inanılıyor. Polis, Abaaoud'un ilk olarak Suriye'de olduğunu düşünse de incelemeler sonucu militanın St. Denis'de olduğu bilgisine ulaştı.

ABDELHAMİT ABAAOUD KİMDİR?

Fas asıllı olan Abdelhamid Abaaoud'un Brüksel'in 'radikal dincilerin merkezi' olarak bilinen Molenbeek semtinde büyüdüğü biliniyor. Abaaoud, Paris saldırılarının "baş şüphelisi" olarak aranan Salah Abdeslam ile hapis arkadaşı. Dünyayı şoke eden saldırıların arkasındaki bu iki isim, 2010 yılında silahlı soygun suçundan hapse mahkûm olmuştu. "Belçikalı" lakabıyla anılan Abaaoud, IŞİD'e 2013 yılı başlarında katıldı. Terör örgütü IŞİD içinde çok önemli bir yere sahip olduğu belirtilen Abaaoud'un, sadece Paris saldırılarını değil, iki ay önce yaşanan Thalys treni saldırısı gibi birçok eylemi organize ettiği sanılıyor.

BU YIL ÖNLENEN DÖRT SALDIRIDA O VARDI

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneouve, Abaaoud'un bu yıl içerisinde Fransa'da önlenen altı saldırıdan dördünde dahli olduğunu açıkladı. Abaaoud'un saldırıdan önce Avrupa'da olduğunu bilmediklerini aktaran Cazeneouve, diğer Avrupa Birliği ülkelerinden de Paris saldırganının Fransa'da olduğu yönünde bilgi almadıklarını belirtti.

Bakan, Avrupa'nın bir an önce organize şekilde kendisine yönelen tehdide karşı bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çekerek, ülkelere sınır kontrollerini sağlamlaştırma çağrısında bulundu.

FRANSA BAŞBAKANI: MEMNUNİYET DUYDUM

Fransa Başbakanı Manule Valls, Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen saldırıları planladığı belirtilen Abdelhamid Abaaoud'un etkisiz hale getirilmesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Valls, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Savcılığın, terör saldırılarının sorumlusu Abaaoud'un, dünkü baskında öldürülenlerden biri olduğunu teyit ettiğini vurgulayarak "Abaaoud'un etkisiz hale getirilmesinden memnuniyet duydum. Operasyonu düzenleyen polis ve gizli servis üyelerinin olağanüstü çalışmalarını kutluyorum." dedi.



Başbakan Valls'in konuşması, genel kurulda yoğun alkış aldı.

Paris'teki saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Paris Saldırılarını Planlayan Abaaoud\'un Öldürüldüğü Doğrulandı

Son Dakika Güncel Paris Saldırılarını Planlayan Abaaoud'un Öldürüldüğü Doğrulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • õzgür : Gebersin şeytana hizmet etmenin sonu 15 8 Yanıtla
  • ebu muhammed: allah sehadetini kabul etsin 4 13 Yanıtla
  • UltraYaslan: İyi olmuş öldürenlerin ellerine sağlık. 13 3 Yanıtla
  • ıslam: Bır abaaoud gıder bın gelır 4 12 Yanıtla
  • San Antonio lu : Yorumlara bakilirsa sehit oldugunu soyleyenler in olmasina sasiriyorum sucsuz insanlari oldur yazan kuran mi var hepiniz cehennemliksiniz 12 4 Yanıtla
  • devrimci Türkiye: Yahudiler e karşı savaştı için allah rahmet eylesin o şehit tir 6 10 Yanıtla
  • ümit öztürk : Gebermişşş pislik... 8 5 Yanıtla
  • Yeter la : Başlarım sizin parisinizde bune başka haber mi yok Paris Paris yeter lannnnn 9 4 Yanıtla
  • ARAP: Cani cehenneme ucarak gitti. 11 2 Yanıtla
  • kaya: oh iyi olmuş kahr olsun kafir işid 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement