Paris'te Işid ile Mücadele Konferansı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Işid ile Mücadele Konferansı

Türkiye, IŞİD'le mücadelede genel bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

15.09.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne yönelik alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Irak'ta barış ve güvenlik" konferansında, IŞİD'le mücadelede genel bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği görüşünü iletti.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye konferansta, IŞİD tehdidinin yeni olmadığını ve ivedilikle ortadan kaldırılması gerektiği görüşünü bildirdi.

Türkiye, konferansta Irak'taki yeni hükümetin herkesi kapsayıcı olması gerektiğinin altını çizerek, bölgedeki insani yardım konusunda verdiği desteği yineledi.

Konferans sonrası basına verilen bildirinin Irak ve Fransalı yetkililer tarafından hazırlandığına dikkat çekilirken, bildiride belirtilen askeri operasyona ilişkin ifadelerin katılımcı her ülke tarafından kabul edildiği manasına gelmediği belirtildi.

Toplantıya katılan tarafların büyük bir kısmının, IŞİD'in Irak'ta yaptıklarını "insanlığa karşı suç" olarak tanımladığı da vurgulandı.

Bugün başkent Paris'te yapılan uluslararası konferansta Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, uluslararası toplumu IŞİD'e karşı havadan müdahaleye davet ettiğini söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise güvenlik zirvesinin tek amacının Iraklı yetkililere büyük bir tehdit olan IŞİD ile mücadelede gerekli desteği vermek olduğunu dile getirmişti.

Konferans sonrasında ise IŞİD'in mali gücünün kurutulması için ilerleyen günlerde Bahreyn'de ulusararası bir toplantının düzenleneceği duyurulmuştu.

Konferansa ev sahibi Fransa'nın yanı sıra ABD, Almanya, Birlemiş Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcileri katılmıştı. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'te Işid ile Mücadele Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement