Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Tsakiris: "İzmir'de hem cami hem sinagog hem de kilisenin bir arada bulunması, bugünün köktendinci teröristlerine en güzel cevaptır"

14.01.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, İzmir'in çok kültürlü yapısına dikkati çekerek, bunun köktendinci teröristlere en güzel cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

İzmir'deki yerleşik diplomatik konsüller ve fahri konsoloslar, Ürdün'ün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan'ın başkanlığını yaptığı İzmir Konsolosluk Erkanınca düzenlenen yemekte bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da davetli olduğu etkinlikte, İzmir'de görev yapan diplomatik temsilciler ve fahri konsoloslar, kentteki hoşgörü ortamını dünyaya örnek gösterdi.

Paris'teki saldırıların da gündeme geldiği etkinlikte, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Tsakiris, İzmir'in 3 semavi dinin mensuplarına ve ibadethanelerine ev sahipliği yapan özel bir kent olduğunu ifade ederek, "İzmir, tam bir hoşgörü kenti. İzmir'de hem cami hem sinagog hem de kilisenin bir arada bulunması, bugünün köktendinci teröristlerine en güzel cevaptır" diye konuştu.

-"İzmir'de terörün beslenebileceği bir kaynak yok"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dünyada son derece sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek, bu dönemde diplomatlara, devlet adamlarına ve toplum önderlerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

İnsanlığın bu süreci de mutlaka aşacağına inandığını dile getiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"İzmir çok kültürlü, çok dinli, kozmopolit yapıyı tarih boyunca bir arada, barış içinde yaşayarak muhafaza etmiş bir kent. Eğer farklılıkları kabul etmez, farklı olanın yaşam hakkını savunmazsanız, ne barışı sağlayabilirsiniz ne de çekişme ve sürtüşmeleri önleyebilirsiniz. Biz, kurduğumuz Akdeniz Akademisi ile bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi üç önemli restorasyon çalışması yaptı. Biri Ayavukla Kilisesi, biri Beith Hillel Sinagogu, biri de Emir Sultan Türbesi. Bu üç mekanı aynı tarihlerde restore etmemiz, büyükşehir belediyesinin ne yapmak isteğini açıkça ortaya koymaktadır. İzmir'e terörün bulaşmayacağı, İzmirli hemşehrilerimizin nereden gelirse gelsin terörü desteklemeyeceği bir realite. Terörün İzmir'de beslenebileceği bir kaynak yok." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement