Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Müslüman Türklere yapılan katliamlara 'Fransız' kalındığını" savunarak, "Müslüman Türk milleti, bu çifte standartlı anlayışı asla tasvip etmez, edemez" değerlendirmesinde bulundu.

15.11.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Müslüman Türklere yapılan katliamlara 'Fransız' kalındığını" savunarak, "Müslüman Türk milleti, bu çifte standartlı anlayışı asla tasvip etmez, edemez" değerlendirmesinde bulundu.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, " Türkiye'nin, İslam dünyasının hiç yabancısı olmadığı hatta alışık olduğu, 100'den fazla kişinin öldüğü Paris'teki kanlı saldırıları, şiddetle ve nefretle kınadıklarını" ifade etti.

Kaynağı ve hedefi kim olursa olsun bütün terörü lanetlediklerini belirten Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Paris'teki terör saldırıları sonrasında ortaya koyduğu hassasiyetin dikkate değer olduğunu aktardı.

" Suruç'ta ve Ankara'da meydana gelen saldırılarda 200'e yakın insan öldürüldüğünde, onlarca asker ve polis şehit edildiğinde, aynı dozda bir hassasiyeti göremediklerini" savunan Karakaya, "Paris'teki saldırıdan birkaç saat önce Irak'ta, PKK'nın hamisi Barzani çeteleri tarafından Türkmenlere yapılan saldırılarda 17 Türkmen katledildi. Irak'taki Türkmen şehirleri yakılıyor, yıkılıyor, Türk'ün izleri siliniyor ama maalesef AKP zihniyeti Paris'e odaklandığından, Müslüman Türklere yapılan katliamlara Fransız kalıyor. Müslüman Türk milleti bu çifte standartlı anlayışı asla tasvip etmez, edemez" ifadelerini kullandı.

Karakaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"Her bakımdan, dünün mumla aranacağı bir evreye girmiş bulunuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, uçurumdan çıkışı hala mümkün görüyoruz. Hükümetin alacağı konum bu bakımdan çok önemlidir. O yüzden AKP zihniyetine çağrıda bulunuyoruz. Siyonizmin hayallerine hizmet etmekten vazgeçin. 'Milli birlik ve kardeşlik süreci' gibi kulağa hoş gelen ama bize göre içeriği aynı olan ihanet projelerini gündeminizden çıkarın. Terör örgütüyle müzakereye geri dönmeyin. Terör örgütünü ve onun siyasi uzantılarını halkımızın temsilcisi olarak görmekten vazgeçin. Bu milletin hiçbir itirazı olmayan Anayasa'nın değiştirilemez maddeleriyle oynamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Etnik kimlik siyasetini terk edin, 80 milyonun tamamını hiç ayrımsız kucaklayın."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement