Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın haftaya Washington ve Moskova'ya gideceğini duyurdu.

17.11.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın haftaya Washington ve Moskova'ya gideceğini duyurdu.

Valls, France Inter radyosuna Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yeni bir saldırı olabileceğini herkesin anlaması lazım" ifadesini kullanan Valls, bununla ilgili tehdit aldıklarının da bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Valls, terörizmle savaşmak için her türlü mücadeleye ve yatırıma hazır olduklarına işaret ederek bu kapsamda ilave 10 bin polis ve jandarma kadrosu açılacağını belirtti.

Güvenliğe daha çok kaynak ayıracaklarına dikkat çeken Valls, bu harcamaların da Fransa'nın bütçe açığını arttıracağını kaydetti.

Valls, Fransa'nın artık bir savaş halinde olduğunu ifade ederek "Güvenliğin sağlanması için bazı özgürlüklerimizi kısıtlamak zorunda kalabiliriz" dedi.

"Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, haftaya Washington ve Moskova'ya gidiyor" diyen Valls, ziyaretlerin tarihini belirtmedi.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan ve terör örgütü DAEŞ tarafından üstlenilen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement