Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Paris'te 13 Kasım'da yapılan terör saldırılarına ilişkin, "Yaşanan trajediye neden olanlar İslam'ın ve insanlığın düşmanıdır" dedi.

20.11.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Paris'te 13 Kasım'da yapılan terör saldırılarına ilişkin, "Yaşanan trajediye neden olanlar İslam'ın ve insanlığın düşmanıdır" dedi.

Şerif, Fransa'nın İslamabad Büyükelçisi Martine Dorance ile yaptığı görüşmede, teröristlerin dünyanın her yerinde saf dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Pakistan ulusunun da terörizmin kurbanı olduğunu, bu nedenle Fransa halkının acısını hissettiklerini belirten Şerif, "Yaşanan trajediye neden olanlar İslam'ın ve insanlığın düşmanıdır" ifadesini kullandı.

Şerif, ayrıca, kendi ülkelerindeki militanlara karşı sürdürdükleri "Zarb-e Azb" operasyonunun tüm Pakistan halkı tarafından desteklendiğini sözlerine ekledi.

Kuzey Veziristan ve Hyber'de Taliban militanlarına karşı sürdürülen "Zarb-e Azb" operasyonunda, bir yıl içerisinde 3 bin 500 militanın öldürüldüğü ve 350'den fazla askerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement