Paris'teki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırılarına Tepkiler

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkcü, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "DAİŞ, bütün dünyanın korkulu rüyası haline gelmişse, bütün ülkelerin dönüp izledikleri sömürgeci siyasetleri gözden geçirmelerinin zamanıdır" değerlendirmesinde bulundu.

14.11.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkcü, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "DAİŞ, bütün dünyanın korkulu rüyası haline gelmişse, bütün ülkelerin dönüp izledikleri sömürgeci siyasetleri gözden geçirmelerinin zamanıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kürkcü, Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilen HDK Yürütme Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

"Bu saldırgan örgütün birden çok darbesine maruz kalmış hareketin temsilcileri olarak, gerek Suruç'ta, gerek Diyarbakır'da, gerekse Ankara'da, Fransa'nın karşı karşıya kaldığı durumu ve Paris'in emekçi insanlarının karşı karşıya kaldıkları saldırıyı ve acıyı derinden anlıyoruz, hissediyoruz" diyen Kürkcü, bu saldırıların bir sürecin ürünü olduğunu, apansız ortaya çıkmadığını ifade etti.

Kürkcü, DAEŞ'in hem Ortadoğu'da hem Avrupa'da katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Elbette ettiklerini bulsunlar demeyeceğiz, böyle düşünmüyoruz. Ancak Türkiye'nin ve Fransa'nın bugün karşı karşıya kaldığımız bütün DAİŞ saldırılarında önemli payları var. Suriye'ye rejim ihracı çabalarının, istenmeyen bu sonucu ne yazık ki sadece ve sadece gökten zembille inmiş bir saldırı sağanağı karşısında olmadığımızı bize düşündürüyor" görüşünü savundu.

Suriye halklarının, kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesi gerektiğini dile getiren Kürkcü, "Burada desteklenecek olan halkların çabasıdır. Ama halklar adına herhangi bir ülkeye rejim dikta etmenin sonuçları DAİŞ örneğinde olduğu gibidir. Irak ve Suriye'deki emperyalist müdahalelerin istenmeyen çocuğu DAİŞ, bütün dünyanın korkulu rüyası haline gelmişse, bütün ülkelerin dönüp izledikleri sömürgeci siyasetleri gözden geçirmelerinin zamanıdır" değerlendirmesini yaptı.

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel de Paris'teki terör olaylarını kınayarak, DAEŞ'e karşı daha etkili bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement