Paris'teTürk Sinemasıyla Randevu" - Son Dakika
Kültür Sanat

Paris'teTürk Sinemasıyla Randevu"

Paris\'teTürk Sinemasıyla Randevu"

Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu 28-30 Kasım tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirildi.

09.12.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SRP İstanbul'un, T.C. Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini alarak gerçekleştirdiği "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu"nun Pelin Batu'nun Fransızca sunduğu açılış gecesinde, Hülya Koçyiğit Onur ödülü alırken, randevunun konukları Cem Yılmaz, Tülin Özen, Ozan Güven, Zafer Algöz ve Kıvanç Tatlıtuğ da geceye katılan sinema severleri selamladılar.

Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen açılış gecesi, Twigy'nin ev sahipliğinde, şehrin kalbinin attığı dünyanın en ünlü bulvarlarından biri olan Champs Elysees üzerinde yer alan Fouquets'te yapılan yemekle taçlandırıldı.

Gala yemeğine Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ, Ozan Güven, Zafer Algöz, Tülin Özen, Pelin Batu, Twigy Yönetim Kurulu Bakanı Sinan Öncel, Serap Engin, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, T.C. Sinema Genel Müdürü Cem Erkul ve T.C. Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ile eşi İnci Akil katıldı.

Türk Sineması'nın 100. yılının kutlandığı Paris'teki Türk Sinemasıyla Randevu'nun gala yemeği için seçilen mekan Fouquets, tüm dünyada özellikle de 7. sanat olan sinema çevrelerinde özellikle tercih edilen bir mekan olarak biliniyor. Pek çok ünlü ile birlikte yemek yiyebileceğiniz bu geleneksel restoran1899 yılından bu güne sinema, sanat ve kültür dünyasından insanlar için popüler bir buluşma yeri. Bu efsanevi mekandaki gale yemeğinde, Türk Sineması'nın üç kuşak temsilcisi Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz ve Kıvanç Tatlıtuğ, sinemamızın 100. yılında sinemanın doğduğu ülke olan Fransa'da sinema seyircisinin karşısına çıkmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Fransız davetlilerin ağırlıklı olduğu açılış gecesinde yoğun ilgiyle karşılaşan sanatçılar, Paris'te gösterime giren Türk filmlerine gösterilen ilgiyi kutlarken, Cem Yılmaz ve Ozan Güven'in esprileriyle de keyifli bir gece yaşadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Paris'teTürk Sinemasıyla Randevu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement