Parkta Oynamak Her Çocuğun Hakkı - Son Dakika
Güncel

Parkta Oynamak Her Çocuğun Hakkı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ile birlikte ilçede engelli bireylerin kullanımı için engelsiz yaşam parkı oluşturdu.

27.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parkın açılış törenin de konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, parkta yer alan oyun guruplarında engelli bireylerinde her çocuk gibi keyifli vakit geçirebileceğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçede engelli bireylerin fiziki ve sosyal engellere takılmadan keyifle zaman geçirebilmeleri amacıyla yapılan "Mutlu Adımlar Sevgi Parkı", düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve eşi Sevgi Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Daire Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, ülkü ocaklarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Parkın açılış töreninde konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Bu Parkta Engel Yok

Karaçoban'ın ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, engelli çocukların rahatlıkla kullanımı için yapılan parkta engelli çocukların da her çocuk gibi keyifli vakit geçirebileceğini belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın fiziki ve sosyal engellere takılmadan, huzurlu ve mutlu yaşadığı bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Bizim için sıradan olan birçok şeyden maalesef engelli vatandaşlarımız mahrum kalıyor. Biz bu keyfi ve eğlenceyi onların da yaşamlarına katmayı hedefledik. Gerçekleştirdiğimiz bu parkta engelli bireylerimizde her çocuk gibi keyifli vakit geçirebilecek" dedi. Oluşturulacak parkta hiçbir çocuğun soyutlanmadan bir arada vakit geçireceğini de vurgulayan Başkan Ergün, ilçeye kazandırılan parkta tüm çocukların bir arada vakit geçirme imkânı bulacağını vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, parkın açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

Başkan Ergün'e En Anlamlı Hediye

Daha sonra, Başkan Ergün ve beraberindekiler parkta incelemelerde bulundu. Parktaki çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Ergün, çocuklarla sohbet etti. Parkın yakınında bulunan Özel Mutlu Gelişim ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Ergün'e, vatandaşlar ilçeye kazandırılan engelsiz park için teşekkür etti. Ayrıca Özel Mutlu Gelişim ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, kendi elleri ile yaptıkları ürünleri Başkan Ergün ve Karaçoban'a hediye ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Parkta Oynamak Her Çocuğun Hakkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement