Partilerde Yaşanabilecek Olumsuzluklara Son! - Son Dakika
Teknoloji

Partilerde Yaşanabilecek Olumsuzluklara Son!

Partilerde Yaşanabilecek Olumsuzluklara Son!

Üniversite öğrencileri tarafından tasarlanan bu bileklik ile alkolü nerede bırakmanız gerektiğini bileceksiniz!

19.07.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencileri tarafından tasarlanan bu bileklik ile alkolü nerede bırakmanız gerektiğini bileceksiniz!

Neredeyse tüm üniversite öğrencilerinin öğrencilik yıllarında dozajı kaçırdığı ve daha sonra keşke dikkat etseydim dediği partiler vardır. "Vive" adlı bu proje size partilerde sonuna kadar eğlenirken dozajı kaçırmamanız için büyük bir fırsat sunuyor.

Amerika'da yapılan araştırmaya göre üniversite öğrencilerine yapılan cinsel saldırıların büyük bir çoğunluğunun sebebi alkol tüketimi. Bunu engellemek amacıyla bir fikir üreten ve gerçekleştirmeye başlayan Washington Üniversitesi öğrencileri Vive adlı bu bilekliği oluşturmuşlar.

Grup halinde gittiğiniz bir konser veya partide bu bilekliği her arkadaş koluna takıyor. Telefonunuzda bulunan Vive uygulaması ile birlikte bilekliklerinizi telefonlarınıza okutuyor ve Facebook profiliniz ile eşleştiriyorsunuz. Son olarak içeri girmeye hazır olmadan önce bilekliklerinizi arkadaşlarınızın bilekliklerine dokundurup grup etkileşimini başlatıyorsunuz. ve eğlence için her şey hazır.

Bileklik içinde bulunan sensörler sayesinde vücudunuzun su kaybetme oranını dolayısıyla alkol alımınızı ve sıradışı hareketlerinizi takip ediyor. Vücudunuzdaki aşırı alkol oranı arttığında sizi uyarıyor ve istenmeyen durumların oluşmasını engelliyor. Hareketlerinizde olan değişiklik durumlarında ise  herhangi bir yardım butonuna basmadan grup etkileşimi içinde bulunan arkadaşlarınız uyarılıyor ve hemen yardıma gelmeleri sağlanmış oluyor.

Gençlere yönelik bir buluş olan Vive adlı bu proje Microsoft Research Faculty Summit Design Expo 2014'de de en iyi proje ödülü almış.

Ne olacağını düşünmeden sadece eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için son derece kullanışlı bir ürün olan Vive'ın videosu karşısınızda Açıklaması

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Partilerde Yaşanabilecek Olumsuzluklara Son! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement