Partisini Kapatan Tarhan: Para Lazımmış Bulamadık - Son Dakika
Politika

Partisini Kapatan Tarhan: Para Lazımmış Bulamadık

7 Haziran seçimlerinde yüzde 0,06 oy aldıktan sonra Anadolu Partisi'ni kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, "Para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık" dedi.

20.12.2015 00:09  Güncelleme: 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa ederek Anadolu Partisini kuran ve geçtiğimiz gün partisini kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, "Siyaset için para lazımmış, devasa bütçeler lazımmış. İnsanın özgürlüğünün önemi olmasa da paraların özgür olması havada uçuşması lazımmış" dedi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, parti kurma sürecinde kendisine destek olan herkese çok teşekkür eden Emine Ülker Tarhan, "Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık. Ama ülke ve ilke için ölmek de var gerektiğinde, bazen kenara çekilmek derin bir nefes almak, biriktirmek de. Bazen tek bir kilometre taşı olmak da" ifadelerini kullandı.

Emine Ülker Tarhan'ın paylaştığı metnin tamamı şöyle:

"Tıkanan siyasete yeni bir soluk getirmek, tüm tercihleriyle iktidarı besleyen, ona teslim olmuş muhalefetin uykuya dalıp, onlara fedakarca destek olanları da uyuşturmasını kenardan izlememek için yola çıkmıştık. O iyi insanları destekleyen, umutlandıran, cesaretlendiren, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı öneren bir anlayışın temsilcisi olmayı dilemiştik. Olmadı.

"BU DÖNEMİN ANILARINI KÖTÜ BİR YARA OLARAK TAŞIYACAĞIZ"

Hukukun sustuğu, iktidarı denetleyen tüm mekanizmaların yok edildiği, savaş rüzgarlarının estirildiği böylesi bir dönemde, rahat koltuklarında güvenli mesafeden parmak sallayıp muhalefetçilik oynayanlara inat, despot iktidara da, egemen muhalefete de yandaş medya tahakkümüne rağmen, temiz ve özgür siyaset yapmaya çalışan, kendini vakfetmeye hazır bir avuç insan bu dönemin anılarını yüreğimizde kötü bir yara olarak taşıyacağız.

Çünkü hiçbir güce biat etmediğimiz ve haklı olduğumuz halde yenilebileceğimizi, zorbalığın gayrete, kötülüğün iyiliğe boyun eğdirebileceğini yaşayarak gördük. Yokluklarla savaşmanın, cesaretin ödülünün olmadığını da.

"SİYASET İÇİN PARA LAZIMMIŞ"

Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam. Ama siyaset için para lazımmış, devasa bütçeler lazımmış. İnsanın özgürlüğünün önemi olmasa da paraların özgür olması havada uçuşması lazımmış. Oysa ben paranın değil insanın gücüne ve özgürlüğüne inananlardanım. Hala buna inanıyorum.

Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık. Ama ülke ve ilke için ölmek de var gerektiğinde, bazen kenara çekilmek derin bir nefes almak, biriktirmek de. Bazen tek bir kilometre taşı olmak da.

"BİZ 'BİR ŞEY' YAPTIK"

Herkesin sadece seyrettiği bir dönemde biz 'bir şey' yaptık. Bu süreçte tüm destek olanlara, değer verenlere, en azından linç kampanyalarına katılmayanlara teşekkür ediyorum. Yurttaş olarak adalet, eşitlik ve kardeşlik, hukukçu olarak laik demokratik hukuk devleti ve ezilenlerin her haklı mücadelesinin içinde olacağımı, ancak parti tüzel kişiliğini sona erdirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Partisini Kapatan Tarhan: Para Lazımmış Bulamadık

Son Dakika Politika Partisini Kapatan Tarhan: Para Lazımmış Bulamadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • filozof: HALKI ANLAYAMADIĞINIZ VE VATAN SEVERLİĞİ BECEREMEDİĞİMİZ İÇİN NE SİZ, NE CHP NEDE BÖLÜCÜ HDP iktidarın, HAYALİNİ BİLE KURAMAZSINIZ. 12 3 Yanıtla
  • kizilbas: Kurt dusmaligi size yaramaz 10 0 Yanıtla
  • süsarı: para bahane, ben bu işi beceremedim desene, bunu bile söyleyemiyorsun, hadi anca gidersin 9 0 Yanıtla
  • xyz: darisi chp nin basina. 5 4 Yanıtla
  • hak: tayyibin karsisina cikmaya sen ve senin aga babalarinin gucu yetmez 3 6 Yanıtla
  • kizilbas: Ayakabi kutulari bos 3 5 Yanıtla
  • Ömer faruk ünalan: TC ye iki partili sistem şart. iyi olmuş kapandığı. önüne gelen parti kuruyor. 7 1 Yanıtla
  • Beskazali: Maval okumaya dewam lay lay lomcular siziii 5 0 Yanıtla
  • ali kartal: iyiki yarsab başaknı oldun iyiki grup başkan vekili oldun memeur kafalı gazeteler seni bir şişirdi sandınki büyük politikacayım şimdi dersini aldın türk siyasetini bilseysin senin gibi dersinialanalrı görür bu işe soyunmazdın 2 3 Yanıtla
  • uzman: Nekadar para lazım gelde verem 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement