Partizanlı Everton Luiz, Irkçılık Karşısında Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika
Spor

Partizanlı Everton Luiz, Irkçılık Karşısında Gözyaşlarını Tutamadı

Sırp ekibi Partizan'da forma giyen Everton Luiz, Rad deplasmanında ev sahibi taraftarların açtığı ırkçı pankart ve çıkardıkları maymun sesi sonrasında gözyaşları içinde sahayı terk etti.

20.02.2017 18:09  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol sahalarından silinmesi istenen başlıca konulardan birisi ırkçılık. Bu insanlık suçunun son örneği de geçtiğimiz hafta sonu Sırbistan'da yaşandı.

Rad ve Partizan takımları arasında oynanan maçta ev sahibi takımın taraftarları Brezilyalı futbolcu Everton Luiz aleyhine ırkçı pankart açtı ve maymun sesleri çıkartarak 28 yaşındaki futbolcunun ağlayarak sahayı terk etmesine sebep oldu.

MAÇ BİTTİ TRİBÜNLERE KOŞTU

Maç boyunca topu her alışında ırkçı saldırıya maruz kalan Luiz, hakemin son düdüğü çalmasının ardından Rad tribünlerine doğru giderek formasındaki armayı gösterdi ve ev sahibi takımın futbolcuları tarafından sert tepki gördü.

Stadyum çıkışında açıklamalarda bulunan Brezilyalı, ''Gözyaşlarımı tutamazdım çünkü 90 dakika boyunca ırkçı saldırıyla karşı karşıya kaldım'' diyerek maç sonunda rakip tribünlere yaptığı harekete provokasyonların sebep olduğunun altını çizdi.

Partizanlı Everton Luiz, Irkçılık Karşısında Gözyaşlarını Tutamadı

Son Dakika Spor Partizanlı Everton Luiz, Irkçılık Karşısında Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi
    15:26 Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi

    Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ta emekli olmak istediğini söyledi. Şu anda takımsız olan Quaresma, ''Kariyerimi, kendimi mutlu hissettiğim Porto, Beşiktaş veya Sporting'de bitirmek isterdim'' dedi.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.


Advertisement