Paşaköy? de Enerji Santraline Tepki - Son Dakika
Güncel

Paşaköy? de Enerji Santraline Tepki

Paşaköy? de Enerji Santraline Tepki

Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi'nde kurulmak istenen enerji santraline tepkiler sürüyor.

31.08.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi'nde kurulmak istenen enerji santraline tepkiler sürüyor. Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıkta yaşayan Paşaköylüler bugün kent merkezinde basın açıklaması yapıp, imza kampanyası başlattı. Balıkesir halkından destek isteyen Paşaköy Muhtarı Mustafa İkiz, siyasetçilere ve yetkililere seslenirken, "Biz ölüm solumak istemiyoruz. Bu projeyi iptal edip, durdurun" dedi.

Balıkesir'in kırsal mahallelerinden Paşaköy'deki termik santral isyanı kent merkezine taşındı. Paşaköylüler bugün Balıkesir'in Yeşilli Meydanı'nda santral projesinin iptal edilmesi için basın açıklaması yaptı, imza kampanyası başlattı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da etkinliğe katılarak destek verdi. Santralin Paşaköy'le birlikte olumsuz etkileyeceği Nergiz, Çandır, Atköy ve Esenli kırsal mahallerinden de vatandaşlar eylemde hazır bulundu.

"Toprak ve su bize atalarımızdan kaldı. Onları çocuklarımıza bırakacağız. Köyümüze ölüm santrali istiyoruz" yazılı dev pankart açan Paşaköylüler, "Termik santral istemiyoruz" ve "Kömür solumak istemiyoruz" sloganları attı. Vatandaşlar "Çocuklarımızı zehirlemeyin, sağlığımıza kast etmeyin", "Yanan insan sağlığı, siz enerji sanıyorsunuz", "Santralde kömür, Balıkesir'de ömür yanacak" yazılı pankartlar taşıdı.

Paşaköy Muhtarı Mustafa İkiz, Albayraklar A.Ş.'ye ait Varaka Kağıt Sanayi A.Ş'nin Dumanca mevkiinde eski SEKA Kağıt Fabrikası içinde günlük 525 ton kömür yakacak enerji santraline başladığını hatırlatırken, "Termik santralinin kurulduğu bölge birinci sınıf tarım ve hayvancılık bölgesidir. Santralin kurulduğu bölge, Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 2, yapımı devam eden Kent Hastanesi'ne 8, Balıkesir'in içme suyunu karşılayan İkizcetepeler Barajı'na 3 kilometre uzaklıktadır. Çevresinde 20'ye yakın köy ve yerleşim yeri bulunmaktadır. Biz köylerimizde ve şehrimizde kül tozu ve asit yağmuru istemiyoruz. Toprağımızın, tarımsal alanlarımızın yok olmasını istemiyoruz. Ölüm değil temiz hava solumak istiyoruz" dedi.

SİYASİLERE SESLENDİ

"Çoluğumuz, çocuğumuz, toprağımız, suyumuz, havamız ve geleceğimiz için buradayız" diyen muhtar İkiz, halka ve yetkililere de seslendi. İkiz şunları söyledi:

"Tüm Balıkesir halkını imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Başta Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi belediye başkanlarına, tüm siyasi partilerimize, milletvekillerimize kamu kurum ve kuruluşlarına çağrı yapıyoruz. Bu projeyi ve başlanan inşaatı iptal edip, durdurun. Zehir saçan santrali Balıkesir'in üzerinden çekin. Bu santral iptal edilene kadar kadar biz buradayız. Cennet Balıkesirimiz'i cehenneme çevirtmeyeceğiz."

MHP'Lİ OK'TAN DESTEK

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da termik santralin durdurulması için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Milletvekili Ok, "Bu santralin kurulmaması için milletvekili olarak elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Tüm eylem ve etkinliklerde olacağım. Buradaki olay sadece Paşaköy'e değil, Balıkesir'e ve ülkemize sahip çıkmaktır. Birilerinin daha fazla para kazanması için, yatırım maliyetlerini aşağı çekmesi için tüm dünyanın terkettiği kömürle enerji elde etmesine ve çevreyi zehirlemesine bir Balıkesirli vatandaş olarak şiddetle karşıyım" diye konuştu.

İmza kampanyasının 10 gün süreceğini ve toplanan imzaların ilgili kuruluşlara ulaştırılacağını açıklayan Muhtar İkiz, "Ayrıca yatırımın durdurulması için dava açacağız" dedi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklaması olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paşaköy? de Enerji Santraline Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement