Pasinler'de Çin Serası Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Pasinler'de Çin Serası Kuruldu

Pasinler\'de Çin Serası Kuruldu

Pasinler Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede seracılığın yaygınlaşması için Çin tipi sera kurdu.

24.09.2014 13:14  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pasinler Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçede seracılığın yaygınlaşması için Çin tipi sera kurdu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çetin, demonstrasyon amaçlı kurulan seranın normal seralardan daha sıcak ve ürün yetiştirme süresinin kısa olduğunu belirtti.

Çetin, 50 metrekare alanda yapılan seranın ilçeye örnek olması temennisinde bulunarak, bu üretim yılında ticari amaç dışı olarak salatalık, biber ve domates olmak üzere çeşitli sebzelerin yetiştirildiğini söyledi.

Kaymakamlık lojman bahçesinde yapılan demonstrasyon serayı yerinde inceleyen Pasinler Kaymakamı Ali Ada da "Çalışmasını sürdürdüğümüz seracılığı ilçe halkına yaygınlaşması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle yapıyoruz. Seracılığın Pasinler'de yaygınlaşması çiftçilerimizin daha bilinçli ve daha iyi ürün almasını hedefliyoruz. İlçemizde yürütülen seracılık çalışmasına büyük destek sağlayan başta Erzurum Valimiz Ahmet Altıparmak'a ve teknik destek veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerine teşekkür ederim" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pasinler'de Çin Serası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement