Pasinler'de İhl Öğrencileri Arasında Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Pasinler'de İhl Öğrencileri Arasında Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Pasinler\'de İhl Öğrencileri Arasında Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlediği hutbe okuma yarışmasının il finali, bu yıl Pasinler’de Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizatörlüğünde gerçekleşti.

12.04.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlediği hutbe okuma yarışmasının il finali, bu yıl Pasinler'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organizatörlüğünde gerçekleşti.

Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda cemaatin katıldığı program Pasinler İbrahim Hakkı Hazretleri Camii'nde düzenlendi.

Erzurum İl Milli Eğitimi'ne bağlı İmam Hatip Liselerinin katıldığı yarışmaya toplam 8 okul katıldı. Yarışmanın jüri başkanlığını Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş'ın yaptığı programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Köksal Çoban; "Böyle bir yarışmaya Pasinler olarak ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Geleceğimizi teslim ettiğimiz gençlerimizi ilerde minberde görme adına yapığımız bu çalışma eminim ki büyük bir yatırımdır. Özellikle böyle bir yarışmayı benimseyerek maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen al-i cenab Pasinler esnafına ve yarışmanın başından sonuna kadar bizimle birlikte olan İlçe Milli Eğitim yöneticilerine teşekkür ederim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ise, Pasinler'e gelen yarışmacı öğrenci ve idarecilerin katılımlarından dolayı teşekkür ederek, bu tür organizasyonlara her zaman kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu belirtti.

Birbirinden değerli yarışmacıların yer aldığı programda, birinci Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Emin Özdemir, ikinci Aziziye Ilıca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Erener ve üçüncü ise Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Veysel Demir oldu.

Program sonunda konuşan Pasinler Kaymakamı Ali Ada; "İlçemize teşrif eden bütün katılımcılara teşekkür ederim. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şunu da belirtmeliyim ki, bu yarışmayı sahiplenme adına gösterdikleri fedakarlıktan dolayı da Pasinler esnafına çok teşekkür ederim" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve programı düzenleyen okul yöneticilerine teşekkür ederek organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yarışma, bütün öğrencilere hediye verilmesinin ardından misafirler onuruna Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde verilen yemeğin ardından sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasinler'de İhl Öğrencileri Arasında Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement