Başkan, Pasinler'deki Ağaç Katliamını Yalanladı - Son Dakika
Yerel

Başkan, Pasinler'deki Ağaç Katliamını Yalanladı

Başkan, Pasinler\'deki Ağaç Katliamını Yalanladı

Pasinler Belediye Başkanı Sertoğlu, Pasinler'de ağaç katliamı yapılıyor haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

12.08.2014 14:17  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, bazı basın yayın organlarında yer alan Pasinler'de ağaç katliamı yapılıyor haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

Sertoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede belediyeye ait 5 bin metrekarelik mesire alanında yaptıkları çalışmalar neticesinde miladı dolmuş ve kurumuş olan 100 kavak ve 35 söğüt ağacının kesilmesiyle ilgili olarak, Erzurum'da bazı basın yayın organlarında "Pasinler'de ağaç katliamı yapılıyor" diye yazılan haberlerin asılsız ve mesnetsiz iddialar olduğunu söyledi.

Daha önce Hasandede Dağı eteklerine 500 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, bunu ilçede ağaç katliamı yapıldığını iddia edenlerin görmezden geldiğini ifade eden Sertoğlu, bahse konu olan mesire alanlarına kendi dönemlerinde Atatürk Üniversitesi ile ortak yürüttükleri peyzaj çalışmaları doğrultusunda 50 bin fidan dikildiğini, böylece ilçede büyük bir ağaç seferberliği yaptıklarını kaydetti.

İddialar üzerine Pasinler'e gelen Tema Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ağaç katliamı yapıldığı iddia edilen bölgede Sertoğlu'yla incelemelerde bulundu.

Bedirhanoğlu incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, bölgede kesilen ağaçların kurumuş ve miladı dolmuş kavak ve söğüt ağaçları olduğunu gördüklerini belirterek, "Ormanla ve ağaç işlerinden anlayanlar kavak ağacının ağaç olmadığını zaten bilir. Diğer kavak ağaçlarının da kesilmesi gerektiğini söyledik. Erzurum'da gerçekten ağaç konusunda mevsimsel etkilerden dolayı ciddi sıkıntılar var. Onun içinde her ağaç için insanlarımız duyarlılık gösteriyor. Başkan Ünsal Sertoğlu'nun Hasandede Dağı'nda inanılmaz ağaç projesine tanık olduk. Hasandede Dağı alanını da gezdiğimizde dikilen fidanların tutma oranı da çok ciddi başarı sağlamış durumda" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan, Pasinler'deki Ağaç Katliamını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement