Passage Uygulaması Şifreleri Resimlerle Değiştiriyor - Son Dakika
Teknoloji

Passage Uygulaması Şifreleri Resimlerle Değiştiriyor

Passage Uygulaması Şifreleri Resimlerle Değiştiriyor

Bir İngiliz ekipten çıkan ve şifre yerine size bir imaj kullanma şansı veren uygulama Passage, sadece 24 saatte üretilmiş.

20.10.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir İngiliz ekipten çıkan ve şifre yerine size bir imaj kullanma şansı veren uygulama Passage, sadece 24 saatte üretilmiş.

Teknoloji sitesi TechCrunch'ın "TechCrunch Disrupt" etkinlik serilerinin 2014 İngiltere ayağı Londra'da yapıldı. Bu etkinlikteki en gelecek vaadeden uygulamalardan biri olan Passage, şifre yerine size özel bir görsel kullanma yoluna gidiyor. "Peekabu" isimli İngiliz ekip bu fikri sadece 24 saate kullanılabilir bir servise dönüştürmeyi başarmış.

Passage aslında arka planında yaratıcı ekibin imaj tanıma alanındaki deneyimlerini kullanıyor. Peekabu kurucusu Alexander Cole ve ekibi geçmişte epeyce 3D imaj tanıtma işleri yapmış. ve eğer bu servis gerçekten de kullanıma girerse, şirketin yeteneklerini ve altyapısını ciddi şekilde test ediyor olacak.

Son kullanıcı için Passage'ın kullanımı şöyle olacak. Mesela siz servise kaydolduğunuz zaman size özel bir fotoğraf veya imaj atayacaksınız. Bu masanızdaki bir aile fotoğrafı veya bir kağıda o anda çiziktirdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Web sitelerinde dolaşırken yazılı şifre yerine Passage altyapısını kullanan bir yere giriş yapmanız gerektiği zaman, dizüstü veya tablet bilgisayarınızın kamerasına bu görseli göstereceksiniz. Gösterdiğiniz görsel ve sunucularda sizin adınıza kayıtlı olan imaj karşılaştırılacak ve doğru bulunursa hesabınıza giriş yapabileceksiniz.

İstediğiniz siteye istediğiniz imajı atayabilir veya Passage sistemindeki master şifrenizi değiştirecek bir imaj da seçebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızın kamerası yoksa dert etmeyin, çünkü Chrome tarayıcı ve Android uygulamasını (iOS için de geliyor) senkronlayıp, telefonun kamerasından gösterdiğiniz bir imajı şifre olarak kullanmak da mümkün olacak.

Ekip yakın gelecekte servisin Alpha versiyonunu denemeye açacak ama tam anlamı ile ne zaman kullanılabilir hale geleceği ve hangi sitelerin Passage sistemini destekleyeceği henüz belli değil.

The post Passage Uygulaması Şifreleri Resimlerle Değiştiriyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Passage Uygulaması Şifreleri Resimlerle Değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement