Patatesteki Fiyat Artışına Üretici de Tepkili - Son Dakika
Yerel

Patatesteki Fiyat Artışına Üretici de Tepkili

Afyonkarahisar'da çiftçiler, tarlada kilogramını 80 kuruşa sattıkları patatesin pazar ve marketlerde 2,50-3,50 liradan tüketicilere ulaşmasına çözüm bulunmasını istiyor.

16.03.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ EREN - Afyonkarahisar'da çiftçiler, tarlada kilogramını 80 kuruşa sattıkları patatesin pazar ve marketlerde 2,50-3,50 liradan tüketicilere ulaşmasına çözüm bulunmasını istiyor.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerden alınan patatesin depolarda bekletildiğini ve buna bağlı olarak fiyatların artığını, tüketicilerin de zor durumda bırakıldığını savundu.

Ürünün, tarlada satılan fiyatın üç katına tüketiciye ulaştığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu sıkıntıyı her zaman dile getiriyoruz. Kilogramı 70-80 kuruşa tarlada satılan ürün, şu anda market ya da pazarlardan 2,50-3,50 liraya tüketici tarafından temin ediliyor. Bu sıkıntı çözülürse bizim için de iyi olur. Biz üreticiyiz, üretmek istiyoruz. Üretimde bolluk olursa tüketici de daha uygun fiyata patates temin edebilir. Tüketicinin patatesi daha ucuza tüketmesi için çözüm bulunmalıdır. Bir ürünümüz pazarda üç katına satılıyorsa bunun sorumlusu biz değiliz. Sorun, tüccardan kaynaklanıyor, devletin uyguladığı çeşitli prosedürler var, o prosedürlerden kaynaklanıyor. Şu anda tüccarların depolarında beklettiği patatesler piyasaya sürüldüğü an, bu patates fiyatları düşecektir. Birkaç ay sonra da Adana'dan taze patates çıkar, bu süre içinde ise tüccarın deposundaki patates piyasaya sürülecektir."

Üretici Kemal Coşar ise yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Çiftçilerin para kazanması durumunda piyasaların da hareketleneceğini dile getiren Coşar, "Bu yıl tohumu 1,30 liraya aldık, geçen yıl 1,50 liraydı. Patatesin bu yıl iyi olacağını düşünüyoruz. Verimli bir sezon geçirirsek üreticiden işçiye kadar herkesin yüzü gülecek. Daha patatesleri ekmeden masraf etmeye başladık. Hepimizin umudu verimli bir sezondan yana" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patatesteki Fiyat Artışına Üretici de Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement