Suruç Kurbanlarına Son Veda - Son Dakika
Güncel

Suruç Kurbanlarına Son Veda

Suruç Kurbanlarına Son Veda

Suruç'ta canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler, memleketlerine uğurlandı. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de arkadaşlarını son yolculuklarında yalnız bırakmadı.

21.07.2015 11:05  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Ölenlerin, ağıt yakan ve gözyaşı döken yakınları art arda sıralanan tabutların başından ayrılmadı. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de arkadaşlarını son yolculuklarında yalnız bırakmamak için hastaneden çıkıp cenazeye koştu.

28 CENAZE GÖNDERİLDİ

Suruç'ta meydana gelen intihar saldırısında ölen 32 kişinin Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsisi tamamlanan 5 kişi dün gece ve sabah erken saatlerde yakınlarınca götürülürken, yaşamını yitiren 23 kişi için öğle saatlerinde Asri Mezarlık içerisinde bulunan Bahaddin Nakıpoğlu Cami'sinde tören düzenlendi. HDP milletvekillerinin de katıldığı törende, ölenlerin yakınlarının tabutlara kapanarak gözyaşı döktü. Törenin ardından cenazeler sloganlar ve marşlar eşliğinde cenaze araçlarıyla memleketlerine gönderildi.

Cenazeleri gönderilen 28 kişiden başka, saldırıda ölen diğer 4 kişiden 2'sinin kimliğinin saptandığını, 2'sinin ise saptanamadığı öğrenildi. Kimliği saptanamayan 2 kişiden birinin eylemi gerçekleştiren 'canlı bomba' olduğu sanılıyor.

Patlamada vücut bütünlüğü bozulan 4 cenazeden alınacak kan ve doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği ve burada yakınlarından da alınacak örneklerle karşılaştırılarak kimlik tespitlerinin netleşeceği kaydedildi.

HASTANEDEN OĞLUNUN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Kendisinin yaralandığı patlamada yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın babası Fethi Aydın, oğlunun cenaze törenine katıldı. Şanlıurfa'da tedavi gördüğü hastaneden hasta önlüğüyle çıkarak Gaziantep'e gelen Fethi Aydın, terör saldırısını kınayarak, saldırganın bir an önce bulunmasını istedi.

Patlamada kolu kırılan ve vücudunda ezilmeler oluşan Fethi Aydın, "30 yoldaşımızı şehit verdik. Nice 30'ları da vereceğiz. Evimi taşladılar ama mücadelemden vazgeçmedim" dedi. Daha sonra oğlunun tabutuna kapanan Aydın, törene katılanlar tarafından teselli edildi.

YARALILAR OLAY ANINI ANLATTI

İntihar saldırısı sırasında basın açıklaması yapan grubun içinde yer alan SGDF üyesi Mazlum Demirtaş, arkadaşları için düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş olayı önletirken şunları söyledi:

"Olay anında biz Kültür Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapacaktık. Kobani inşasına katılmak için heyetimiz görüşme yaparken, biz de kültür evinin bahçesine gittik. Geliş amacımızı anlatması için bir basın açıklaması örgütledik. Basın açıklamasının yapıldığı esnada bir patlama oldu. Kitlenin içerisinde bir canlı bomba eylemi gerçekleşti. Güçlü bir patlama yaşandı. Çok sayıda arkadaşımız ağır derecede yaralar aldı. Ambulanslarla yaralılara müdahale etmeye başladık, fakat askerin ve polislerin zırhlı araçları yolları kapattılar. Ambulansların gelişlerini yaklaşık yarım saat geciktirdiler. Bundan dolayı birçok arkadaşımız hayatını kaybettiler. Bizleri arayan polisler, getirdiğimiz oyuncakları, kitapları, fidanları arayan asker ve polis, bomba patlatan ve kana susayan çeteleri engelleyemedi."

"HER ŞEY BİR ANDA OLDU"

Patlamada grubun içerisinde yer alan SGDF üyesi Şerife Erbay ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Onlarca arkadaşlarımızla beraber Rojava devriminin 3'üncü yılında Kobani'de dayanışma için farklı kentlerden yola çıktık. Bu kampanyayı 1.5 aydır sürdürüyorduk. Bu kampanyanın içerisinde sanatçılar, tiyatrocular, sağlıkçılar vardı. Biz insani yardım maksatlı kıyafetler, çocuk oyuncakları, yardım malzemelerini getirdik. Bu şekilde Amara'da toplandık. Toplanmamız çok yeniydi. Gelen arkadaşlarla birlikte bir açıklama yapmak istedik. Basın açıklaması yapıldığı sırada tam açıklama biterken yüksek sesle bir patlama oldu. Her şey bir anda oldu. Etrafa dağılan, panik halinde koşuşturan arkadaşlar vardı. Yoldaşlarımızı en uygun şekilde çıkarmaya çalıştık. Bölgedeki hastanelere arkadaşlarımızı götürdük. Bizler bedel ödüyoruz ve hiçbir zaman da vazgeçmeyeceğiz."

HDP'Lİ DOĞAN: BUNLARIN ARDINDAN GÖZYAŞI DÖKMEK TİMSAHIN GÖZYAŞLARINA BENZİYOR

Cenaze törenine katılan HDP Gaziantep milletvekili Celal Doğan, sınırların yol geçen hanına döndüğü görüşünü savundu. Türkiye'nin terör belasından kurtulması, demokrasiye kavuşması gerektiğini anlatan Celal Doğan, şunları söyledi:

"Ortada ne bir şiddet var, ne bir silah var. Bir avuç insan Türkiye'de idealist, yaşları en fazla 25 olan 300 genç Kobani'de yıkılmış olan bir şehrin imar ve inşasına talip olmuşlar. Yapacakları da kreşler, oyun parkları, hastaneler gibi projelere talip olmuşlar. Bu düşüncülerle Kobani'ye çıkan insanlar Kobani'ye gönderilemiyor. Onlar iki gün Suruç'ta bekletiliyorlar, sabah kahvaltısında farklı illerden gelen gençler, maalesef hunharca intihar bombacısının hedefi haline geliyorlar. Ortada 30 ölü 100'ü aşkın yaralı var. Bunların ardından gözyaşı dökmek timsahın gözyaşlarına benziyor. 'Hep birlikte olacağız, kardeş olacağız. Bu son olacak' gibi palavralar dinliyoruz. Ama her şey duruyor, şiddet ve terör olduğu gibi devam ediyor. Türkiye'nin terör belasından kurtulması, demokrasi ye kavuşması gerekiyor. Türkiye'deki bu olay dış kaynaklı bir terör olayı gibi gösteriliyor. Yani bizim komşumuzun IŞİD olmasını tercih edenler, ortaya koydukları eylemden sonra ne yapacaklarını merakla bekliyorum. Türkiye'nin bütün sınırları yol geçen hanına döndü."

KÜRKÇÜ: BU KARDEŞLERİMİZLE YOLDAŞ OLMAKTAN ÖVÜNÜYORUZ

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise saldırıda yaşamını yitirenlerin Kobani'ye kardeşlik duygularını pekiştirmek için gitmek istediklerini belirterek, "Onların soylu amaçlarına gölge düşürmek isteyenlere şunu söylemek istiyoruz; bütün siyasi ömrü Gladio'ya paravan olmakla geçmiş olanlar, onların ne için mücadele ettiklerini anlayamazlar. Ama Türkiye halkları anlıyor. Kendisi için hiçbir şey istemeden, insanlığın gereğini yerine getirmeye çalışan bu kardeşlerimizle yoldaş olmaktan övünüyoruz" dedi.

Saldırı sonrası hayatını kaybeden ve kimlikleri tespit edilenlerin isimleri şöyle:

Uğur Özkan,
Kasım Deprem,
Hatice Ezgi Saadet,
Cemil Yıldız,
Çağdaş Aydın,
Nazlı Akyürek,
Ferdana Ece Dinç,
Mücahit Erol,
Emrullah Akhamur,
İsmet Şeker,
Okan Pirinç,
Nartan Kılıç,
Ferdane Kılıç,
Serhat Devrim,
Met Ali Barutçu,
Erdal Bozkurt,
Süleyman Aksu,
Koray Çapoğlu,
Cebrail Günebakan,
Veysel Özdemir,
Nazegül Boyraz,
Alper Sapan,
Alican Vural,
Osman Çiçek,
Dilek Bozkurt,
Yunus Emre Şen,
Aydan Ezgi Şavcı,
Büşra Mete,
Mehmet Ali Varol,
Murat Yurtgül.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç Kurbanlarına Son Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • ERDAL: BU AĞITLAR DİLERİM Kİ OLAYDAN HOŞNUT DUYAN HERKESİN EVİNE GİRSİN İNŞALLAH 40 23 Yanıtla
  • BETER: BIZDE COK ŞEHIT VERDIK 33 ASKERIMIZ VARDI HATIRLARMISINIZ NEDEN BU KADAR TEPKI YOKTU 47 6 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: GÜLE GÜLE YOLDAŞLAR KANINIZ YERDE KALMAYACAKTIR.. 19 31 Yanıtla
  • Trabzonlu: Zaten iyi niyetli olsalar tabutlarinda Türk bayrağı olurdu inşallah yaralananlarda geberir vatan hainleri 33 11 Yanıtla
  • yurttas: olenlerin yakinlarinn acisini yurekten paylasiyorum da usta normalde böyle bi açıklamada, eylemde en az iki uç HDP vekili olurdu polisle tartışır taş falan fırlatır polise tokat atarlardı. ama bu sefer yoklar..manidar.. 29 6 Yanıtla
  • Yolsuzlar: Bunlar hangi ulkenin vatandasi ... 29 5 Yanıtla
  • 68 aksaray: etme bulma dunyası 19 13 Yanıtla
  • huseyin: sehıt olan askerlerımızın analarıda boyle feryat edıyorlardı.ilahi adalet 15 17 Yanıtla
  • adana kozanlı: OHH SUYUNDANDA KOY KOY :) 17 12 Yanıtla
  • Adsız: Şanlı Türk bayragimiza sarilmamis olmalari sevindirici... 21 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu
    11:49 Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu

    Altay'ın 26 yaşındaki sağ beki Salih Sarıkaya, bu sezon ligde oynanan 27 maçın 26'sında forma giyerek aldığı 2 bin 247 dakika ile takımının en istikrarlı oyuncusu oldu. Mali ve sportif açıdan zor günler geçiren Altay, oyuncularının parasını ödeyemediği için devre arasında birçok oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ancak Salih Sarıkaya, elinde kalan oyunculardan en iyi verimi almayı başardı ve takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu
    11:49 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluşarak projelerini anlattı. Başkan Böcek, Finike Nehir Kenarı Rekreasyon Projesi ile turizme katkı sağlayacaklarını belirtti.

  • Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı
    11:49 Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Belediye Başkanı Hayri Suer yapımı tamamlanan 5 yeni projeyi halkın hizmetine açtı. Projeler arasında kültür merkezi, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve pazar yeri bulunuyor.

  • 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci
    11:49 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını 5 adımda kullanabilecek.

  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.


Advertisement