Patnos'da Hasta Yakınlarından Doktara Saldırı - Son Dakika
Güncel

Patnos'da Hasta Yakınlarından Doktara Saldırı

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Vildan Ali Mercan, hasta muayene ederken içeri giren başka bir hastanın yakınlarından dışarı çıkmalarını isteyince dövüldü.

30.03.2014 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Vildan Ali Mercan, hasta muayene ederken içeri giren başka bir hastanın yakınlarından dışarı çıkmalarını isteyince dövüldü. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Patnos Orhan Doğan Caddesi'ndeki Devlet Hastanesinin Kadın Doğum Polikliniğinde Cuma günü öğlen saatlerinde hasta muayene eden Uzman Dr. Vildan Ali Mercan, içeri giren başka bir hastanın yakınlarından dışarı çıkmalarını istedi. İddiaya göre birkaç dakika sonra içeri giren aynı kişiler, doktorun yeniden dışarı çıkmalarını istemesi üzerine küfredip, saldırmaya başladı. Özel güvenlik görevleri ve diğer hasta yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen iki kişi hastaneye gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Aldığı yumruk darbesi ile gözünün altında morluk oluşan evli ve 1 çocuk babası 1.5 yıllık Uzman Dr. Vildan Ali Mercan, 10 gün iş göremez raporu aldığını belirtti. Patnos'ta görev süresinin dolduğunu, ancak buradaki halka hizmet vermek için kaldığını ifade eden Dr. Mercan şunları söyledi:

"Cuma günü 100 hasta vardı. Öğlen yemeğe çıkmayıp poliklinikte hasta muayene ederken bir başka hastanın yakınları içeri girdi. Muayene ettiğim hastanın üzeri açıktı. İçeri girenlerden dışarı çıkmalarını istedim. Birkaç dakika sonra yeniden girdiler. Tekrar hasta muayene ettiğimi ve dışarı çıkmaları gerektiğini söyledim. Bu sırada birisi bana çok ağır küfürler etti ve ben de tepki verince üzerime yürüdü. O sırada diğer taraftan gelen bir kişi arkadan yumruk attı. Gözümün altında morluk oluştu. Her ikisinden de şikayetçiyim. Antalyalıyım. Görev sürem dolmasına rağmen buradaki insanların doktora çok ihtiyacı olduğu için ev hanımı olan eşimi de ikna edip burada kaldık. Ama hata yaptığımı anladım." - Patnosağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patnos'da Hasta Yakınlarından Doktara Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement