Patnos'ta Fidan Dikimi - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Fidan Dikimi

Patnos\'ta Fidan Dikimi

Ağrı’nın Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan, kız yurdu bahçesine fidan dikti.

20.05.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan, kız yurdu bahçesine fidan dikti.

İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen fidan dikim törenine Kaymakam Arslan da katıldı. Burada bir konuşma yapan İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Akif Dadaş, amaçlarının öğrencilerin ağaç konusunda bilinçlenmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Biz ağaç dikmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda dikilen ağaçların hepsi yetişse zaten Türkiye'nin tamamı orman olurdu. Ama ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım. Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden birisi de çocuklarımıza küçük yaşta ağaç dikmenin, ağacın ne olduğunu, ormanın ne olduğunu anlatmaktır" diye konuştu.

Kaymakam Mahmuthan Arslan, öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan dikti. Fidan dikimi sırasında konuşan Kaymakam Arslan, ağaç dikmenin büyük bir sosyal faaliyet ve hayır işi olduğunu söyledi. Kaymakam Arslan, "Okul bahçelerinin daha yaşanır hale getirilmesi ve öğrencilerin daha sağlıklı bir çevreye sahip olması için yapılan bu çalışmalar, ilçemiz için örnek teşkil etmektedir. Her öğrenci bir fidan dikerek sahip çıksın, onu büyütsün. Okuduğu okulda dikili bir ağacı bulunsun. Çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve bugünü çocuklarla paylaşmak çok güzel bir duygudur" diye konuştu.

Ağaç dikme programına Kaymakam Mahmuthan Arslan'nın yanı sıra Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ve İlçe Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Fidan Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement