Patnos'ta Kentsel Dönüşüm Protestosu - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Kentsel Dönüşüm Protestosu

Patnos\'ta Kentsel Dönüşüm Protestosu

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi, mahalleli tarafından protesto edildi.

26.03.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi, mahalleli tarafından protesto edildi.

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde toplanan mahalleli adına konuşan Patnos Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dönmez, "Biz Yeni Mahalle sakinleri olarak, kentsel dönüşümün mahallemize uygulamasını istemiyoruz. Hele hele bu şartlarda hiç istemiyoruz. 20 yıl önceki metrekare fiyatını şimdi bize öneriyorlar. Hiçbir mahalle sakini bunu kabul etmez. Bizimle alay ediyorlar. 10 dairesi olan kişiye iki daire verip bir de borçlandırıyorlar. Zaten adamın 10 dairesi var, kimseye de borcu yok' diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Aydın Narin ise, 5 yıl önce metrekaresini bin 250 liraya aldığı arsaya şimdi 100 lira verildiğini belirterek, "Benim şu anki arsa ve menkullerimin değeri 7 milyon lira. Bana verdikleri sadece 6 daire. Ben nasıl kabul ederim?" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ferit Laçin de mahallede iki pansiyonu ve onlarca iş yeri olduğunu söyleyerek, "Bizler gidip batıda para kazanıp getirip ilçemizde yatırım yapmaya çalışıyoruz. Biz bu kentsel dönüşüm uygulamasını mahallemizde istemiyoruz ve yetkililerin bir an önce bu işe el atmalarını istiyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından protesto gösterisi sona erdi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Kentsel Dönüşüm Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement