Patrik Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Patrik Bartholomeos İzmir'de

Patrik Bartholomeos İzmir\'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aziz Vukolos Günü için geldiği İzmir'de Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

05.02.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aziz Vukolos Günü için geldiği İzmir'de Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Konak Yalı Camii ziyaretini erteleyen Patrik Bartholomeos, Aziz Vukolos Kilisesi'nde şölensel akşam ayinine katılacak.

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, bugün İzmir'e geldi. Kentte bir hafta kalacak olan Bartholomeos, önce İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Vali Toprak tarafından Valilik önünde karşılanan Bartholomeos, yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bartholomeos Başkan Kocaoğlu'na, "Bize gösterdiğiniz ilgiden ve buradaki temsilcilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. İzmir'deki ayin için Yunanistan'a bağlı adalardan kente gelenler oldu, onlar da çok mutlu" dedi.

Kocaoğlu da, "Eğer yerel yönetimler olarak bunları yapmazsak hata etmiş oluruz. Hiçbir din ayrımı yapmadan, her birine elimizden gelen kolaylığı sağlamak bizim görevimiz. Biz yalnızca üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu eşliğinde Konak Yalı Camii'nin bahçesine mersin fidanı dikmesi beklenen Bartholomeos bu programını erteledi. Kaldığı otele geçen Bartholomeos, Aynoroz'dan (Mount Athos) Aziz Vukolos Kilisesi'ne gelen Panaya Paramithia İkonu için karşılama törenine katılacak ve Aziz Vukolos Kilisesi'nde şölensel akşam ayinini gerçekleştirilecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patrik Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement