Patronlar Erken Seçime Karşı - Son Dakika
Ekonomi

Patronlar Erken Seçime Karşı

Patronlar Erken Seçime Karşı

Terör ve şiddet olaylarıyla, siyasal cephede yaşanan 'uzlaşmama' kültürü olası koalisyon ihtimalini zayıflatırken, iş dünyası erken seçime soğuk bakıyor.

01.08.2015 09:43  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde artan terör ve şiddet olaylarıyla, siyasal cephede yaşanan 'uzlaşmama' kültürü olası koalisyon ihtimalini zayıflatırken, piyasalarda erken seçim yönündeki beklentilerin de artmasına yol açıyor.

Son gelişmeleri değerlendiren iş dünyası temsilcileri 'erken seçim' ihtimaline 'hayır' diyor. Olası bir erken seçimin, sonuçları değiştirmeyeceğini düşünen işadamları, daha öncesinde de 'Türkiye için en iyisi' olarak işaret ettiği koalisyona sıcak bakıyor.

DERNEKLER DE KARŞI

Seçim havasının önemli bir zaman kaybına neden olacağını belirten işadamları, "Yeni bir seçimi ülke kaldırmaz." görüşünde.

Bilindiği gibi bundan bir süre önce TÜSİAD ve MÜSİAD da erken seçimi öncelik olarak görmediklerini açıklamıştı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin, erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşarak bütün enerjisini kurulacak, hükümete kenetlemesi gerek" derken, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Sırf ekonomik perspektiften bakınca bile erken seçimi öncelik görmüyorum" demişti. Oluşan yeni şartları değerlendiren iş dünyasının görüşleri şu yönde oluşuyor.

"İŞLERİMİZE TESİR EDER"

Abdullah Kiğılı/ Kiğılı

"Şu anda piyasalar, terör eylemlerinden dolayı etkilenmiş durumda. Peki işler tamamen durdu mu? Hayır. Öyle bir durumda yok. Ne büyük bir hareketlilik var ne de tamamen durgunluk. Erken seçim olursa tabi her şey etkilenir. Elbette işe tesir eder."

"ERKEN SEÇİM KÖTÜ KARAR"

Şeref Fayat/ TGSD

"Kesinlikle erken seçim istemiyoruz. Bu çok kötü bir karar olur. 2015 üretim ve sanayi açısından kayıp bir yıl oldu. Volatilitesi bu kadar yüksek döviz kuru karşısında kimse önünü göremiyor. Yatırımlar durma noktasına geldi. Mecliste erken seçim kararı alacak siyasiler bu vebalin altından kalkamaz, bedelini sandıkta öderler."

"KOALİSYON KURULSUN PERFORMANS GÖRÜLSÜN"

Tuncay Özilhan/ Anadolu Grubu

"Olası bir erken seçimin, sonuçları değiştireceğini zannetmiyorum. Yeniden bir seçim havası önemli bir zaman kaybına neden olacaktır. Ekonominin de bundan etkilenmemesi mümkün değil. Biran evvel hükümet kurulup ekonomiye yönelik bazı kararların alıması lazım. Koalisyon hükümetinin kurularak 1-2 yıllık performansına bakılması ve sonrasında seçime karar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"SEÇİM SÜREÇLERİNDE YATIRIMLAR ÖTELENİR"

Mehmet Nane/ Carrefoursa

"Seçim dönemleri beklentilerin oluştuğu dönemlerdir. Bu beklentiler de niyetlerin ötelenmesine neden olur. İnsanlar sonucu görmek ister. Bu da büyük alışveriş niyetlerinin, yatırımların ötelenmesi anlamına gelir. Bu, yerli-yabancı tüm yatırımcıların genel yatırım karakteristiğidir. Sonuç olarak erken seçim olması bazı kararların ötelenmesine neden olabilir."

"BELİRSİZLİK ARTMAMALI"

Tarkan Kadooğlu/ TÜRKONFED

"Yeni bir seçimin ülkeyi daha fazla belirsizliğe taşıyacağını düşünüyoruz. Ekonomi şu anda bile bir belirsizlik yaşıyor. Bir an önce koalisyon görüşmelerinden sonuç alınıp hükümetin kurulması gerekiyor. İş dünyasının ve piyasaların beklentisi de bu yönde. Yeni bir seçimi ülke kaldırmaz."

"EKONOMİ BÜYÜK BİR DARBE ALIR"

Hikmet Tanrıverdi/ İHKİB

"Beklentimiz güçlü, geniş tabanlı, ülkenin sorunlarına odaklanan, uzun vadeli iş başında kalacak bir koalisyon hükümeti. 2015'i zaten kaybettik. Kasımda bir erken seçim sadece zaman kaybı olur. Azınlık hükümetiyle gelecek yıl ilkbaharda seçime gidilmesi halinde ekonomimiz çok daha büyük darbe alır." (Kaynak: Milliyet)

Son Dakika Ekonomi Patronlar Erken Seçime Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • .: Tayyip in umrunda mı ekonomı? 9 4 Yanıtla
  • HAYIR: CHP İLE KOALİSYONA ....HAYIR....HAYIR.... HAYIR....! 5 5 Yanıtla Kaan: Ebeninkini görürsün yakında koalisyon olmazsa..Erken seçim bu ülkeyi ekonomik olarak krize sokar ve Yunanistanın düştüğü duruma doğru adım admı gideriz..Çünkü herhangi bir erken seçimde sonuç değişmeyecek ve bir sürü zaman kaybedilmiş olacak..Her zaman kaybı zaten berbat olan ekonomiyi dahada kötüleştirecek..Bırakın fanatikliğide çoluğunuzun çocuğunuzun rızkına bakın gerizekalılar 1 0
  • Miilet: Kesinlikle chp olmaz 6 1 Yanıtla
  • diyarbakir: Erken seçim mutlaka olmalı yoksa durum daha kötüye gider koalisyona hayır 4 2 Yanıtla
  • Seyit: Erken seçim akp yi bitirir..Yüzde 40 bile alamazlar..Koalisyon mutlaka denenmeli..En azında 2 sene denenip ondan sonra olmuyorsa seçim kararı alınmalı..Böylece akp bakın olmuyor diyebilme kozuna sahip olur..Ama denemeden direk erken seçim demek halkın iradesine karşı gelmek demektirdki, halk bunun cevabını sandıkta akp ye verir..Bu arada son eçim dahil akp ye oy vermiş birisi olarak yazıyorum bunları..Yanlış anlaşılmasın.. 1 5 Yanıtla
  • sakarya: Erken secim olmasin kaos devam etsinde ellerindeki milyon ve milyar dolarlar degerlensin demi sizi gidi cakallar surusu iscinin sirtindan yediginiz haram paralar yetmedi bide kaosdan kaynakli dolar ve euronun yukselisinden faydalanma pesinde dusmusler 3 2 Yanıtla
  • Antalyalı: Herkes paranın peşinde memleketi düşünen yok vay halimize 3 1 Yanıtla
  • Gerçeğe gerçek söz: Bende karşıyım! 3 1 Yanıtla
  • diyarbakir: Tabiki erken secim istemez patronlar dolar avro hergün yükselecek bunlarda ceplerini dolduracaklar yaşasın ak parti 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.


Advertisement