Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" Sona Erdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla düzenlenen "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" sona erdi.

26.06.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla düzenlenen "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" sona erdi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Tarihin Mirası Alışverişin Alası" temasıyla 22 Nisan'da başlayan alışveriş günleri kapsamında, Osmanlı Devleti'nin ilk büyük çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki günler, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bölgeye büyük hareketlilik kazandırdı. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda 22 Haziran'a kadar uzatılan alışveriş günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tüketiciler, organizasyon boyunca yaklaşık 20 milyon liralık alışveriş karşılığında 74 bini aşkın çekiliş kuponu aldılar. 2 ayı aşkın sürede alışveriş günlerinden en çok yararlananlar ise 41 bine yakın işlemle erkek müşteriler oldu.

Çekilişe katılanların yüzde 4'ü de Bursa dışından gelerek alışveriş yaptılar. Ayrıca bu süre zarfında en fazla cumartesi günü işlem yapılırken, çekilişe en fazla gençlerin katılması da dikkat çekti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, oda olarak 7 asırlık geçmişiyle bölgeye canlılık katan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne her zaman önem verdiklerini ifade etti.

Çarşının kent ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Burkay, "Artık insanlar alışveriş yaparken kentin dokusunu da hissetmek istiyor. Bu açıdan tarihi çarşı bölgesi kentimiz için büyük bir hazine. BTSO olarak Bursamızın köklü tarihinin yakın tanığı olan bölgeye bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çarşının 850 bin metrekarelik alanıyla hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünün merkezi haline geldiğini belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri çarşıdaki ticari hayata büyük katkı sağladı. Organizasyon çarşıdaki sinerjiye büyük güç kattı. Programımıza katkı sunan Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği'ne ve alışveriş günlerine üye olan bütün esnafımıza şükranlarımı sunuyorum. Bölge esnafı, çekilişle 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonu hediye edilecek. Alışveriş Günleri organizasyonundan memnun kaldık."

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Başkanı Muhsin Özyıldırım da Bursa esnafının Alışveriş Günleri'ne sahip çıktığına dikkat çekti.

Öte yandan 30 Haziran'da BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek çekilişin ardından talihliler büyük hediyelerin sahibi olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement