Pazar Arabaları ile Rahat Alışveriş - Son Dakika
Yerel

Pazar Arabaları ile Rahat Alışveriş

Pazar Arabaları ile Rahat Alışveriş

Menderes Belediyesi tarafından vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi amacıyla pazar yerlerinde pazar arabaları devreye sokuldu.

15.06.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediyesi tarafından vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi amacıyla pazar yerlerinde pazar arabaları devreye sokuldu.

Menderes Belediyesi, ilçedeki pazar yerlerinde pazar arabası uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama kapsamında vatandaşlar pazar girişlerinde yer alan arabaları nüfus cüzdanlarını bırakarak ücretsiz olarak alabilecek. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, " Vatandaşlarımızın pazar alışverişlerini rahat şekilde yapması için pazar arabası uygulamasını hayata geçirdik. Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından uygulanan proje ilk günden büyük ilgi gördü. İlk aşamada ilçemizde yer alan iki kapalı pazar yerine 50'şer adet olmak üzere toplam 100 adet pazar arabasını koyduk. Talebe göre sayıyı arttıracağız" dedi.

PAZARCI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELİNDİ

Vatandaşlar kadar pazarcı esnafının da düşünüldüğünü kaydeden başkan Soylu, "Ekiplerimiz pazar yerlerinde pazarcılarla da bir araya gelip uygulamalarla ilgili bilgi veriyor. Pazar esnafımızın da sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Onlarında bizimle uyumlu çalışacaklarından şüphem yok. Fiziki koşullarla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Vatandaşlarımız kadar pazar esnafımızın da mutluluğu bizim için önemli. Bu kapsamda İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ile görüşülüp, pazarcı esnafımızın ve zabıtaların eğitime tabii tutulması sağlanacak" diye konuştu.

DENETİMLER ARTACAK

Pazar yerlerinde denetimleri arttıracaklarını da ifade eden Soylu, "Zabıta ekiplerimiz tarafından pazar yerlerinde düzenli olarak denetimler gerçekleştirilecek. Mevzuata uygun olmayan durumlara müdahale edilecek. Özellikle hijyen, etiket ve fiyat denetimlerine yoğunluk vereceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazar Arabaları ile Rahat Alışveriş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement