Pazardaki Altyapı Çalışmalarına Esnaftan Tepki - Son Dakika
Güncel

Pazardaki Altyapı Çalışmalarına Esnaftan Tepki

Pazardaki Altyapı Çalışmalarına Esnaftan Tepki

UŞAK Belediyesi, kent merkezinde cumartesi günü kurulan pazarını altyapı çalışmaları nedeniyle geçici süre kapatınca, pazarcı esnafıyla karşı karşıya geldi.

30.09.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UŞAK Belediyesi, kent merkezinde cumartesi günü kurulan pazarını altyapı çalışmaları nedeniyle geçici süre kapatınca, pazarcı esnafıyla karşı karşıya geldi. Pazaryerinin akşam iş makineleriyle kazıldığını duyan esnaf, olay yerine gelerek belediye ekiplerini durdurdu, sabaha kadar nöbet tuttu. Esnafla konuşan belediye başkan yardımcıları Hakan Uludağ ve Hüseyin Ufuk Uğur, pazaryerinin altyapı çalışması nedeniyle en fazla 1 ay süreyle kapatıldığını söyledi. İkna olmayan esnafın bekleyişi sürüyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde cumartesi günleri kurulan semt pazarında altyapı çalışması başlatan Uşak Belediyesi, dün gece iş makineleriyle kazıya başladı. Çalışmadan habersiz olduklarını söyleyen 100 kadar pazarcı esnafı, dün gece pazaryerine gelerek belediyenin iş makinelerini durdurdu. Belediyeden olumlu bir cevap alamayan esnaf, pazaryerinde sabaha kadar bekleyişini sürdürdü.

Belediyenin yapacağı altyapı çalışması konusunda son dakikada bilgi verdiğini ifade eden Uşak Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı İsmet Kızılay, "Belediye dün akşam saat 16.50'de odamıza tebligat göndermiş. Benim tebligattan haberim olmadı. Pazaryerinin kazılmaya başladığını duyunca esnafla birlikte bölgeye geldik. Esnafımız çalışmayı durdurdu, ben de bugün belediye yetkilileriyle görüştüm. Bölgede yağmur suyu tahliyesi için altyapı çalışması başlattıklarını, çalışmanın 20-25 gün süreceği ve pazaryerinin esnafa tekrar geri verileceği söylendi, ancak bu bana inandırıcı gelmedi. Belediye pazar yerini kaldırıp, bizleri mağdur edecek" dedi.

'İŞ MAKİNELERİNİN ALTINA YATMAYA HAZIRIZ'

Darbe girişimindeki mücadeleden örnek veren Kızılay, "Belediye pazar yerini kaldırdığı takdirde, 15 Temmuz'da halk vatanı için nasıl tankların altına yattıysa bizde ekmeğimiz için belediye iş makinelerinin altına yatarak ölmeye hazırız. Bu kamyonlar ve iş makineleri pazaryerinde durduğu sürece içimizde ekmeğimizi kaybedeceğiz korkusu var. Bizim pazaryerlerimiz gidiyor. Gerekirse Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a kadar çıkacağım. Biz pazaryerimizi istiyoruz, belediyeden başka bir isteğimiz yok. Bizim pazaryerimizi değiştirmesinler, benim esnafım yerinin değişmesini istemiyor. 27 yıldır bu pazaryerinde vatandaşımıza 210 esnafımızla hizmet veriyoruz. Bölgeye pazar kurulacak bir gün önce iş makineleri geliyor ve kazıyor. Belediyenin ne acelesi var. Neden bizlere sormuyor. Bunlar oyları bu vatandaştan bu esnaftan alarak iktidar oldular. 15 Temmuz'da vatanımız için tüm esnaflar olarak 30 gün meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuk. Belediye kararını sürdürürse, biz burada 30 gün değil gerekirse iki yıl yine bekleyeceğiz. Pazarda malda satmayacağız. Pazar yerimizde yatıp kalkacağız" diye konuştu.

EN FAZLA 30 GÜN KAPANACAK

Dün saat 17.30'dan bu yana bekleyişini sürdüren pazarcı esnafıyla görüşmek için gelen Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Hüseyin Ufuk Uğur, esnafa yapılacak çalışma hakkında bilgi verdi. Ulubey karayolunda kış aylarında biriken yağmur suları nedeniyle bölgede çalışma başlattıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, "Ben gerekli görüşmeleri oda başkanları ile yaptım. Uşak Belediyesi'nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile Uşak-Ulubey Karayolu'nda alt yapı ve yol yapım çalışmaları başladı. Bu çalışma Karayolları Genel Müdürü'nün Uşak'a gelmesi ile çok ani gelişti. Bizim niyetimiz pazaryerini kaldırmak değil. Önümüz kış ve dolayısıyla çamur. Bu nedenle Ulubey karayolunda başlayacak çalışma ile burada da çalışmayı başlatıp biran önce bitirmek istiyoruz. Biz çalışmamızı biran önce bitirelim sizde pazarınıza geri gelin istiyoruz. Burada sadece yağmur suyu kanal bağlantısını yenileyeceğiz. Burayı esnafa yeniden geri vereceğimize dair gerekli resmi yazıyı da oda başkanlarına verdik. Bu çalışma mutlaka yapılacak" dedi.

Pazarcı esnafının protestosuyla karşılaşan belediye yetkilileri, Atatürk Kültür Merkezi'ne geçerek oda başkanları ile basına kapalı görüşme yaptı. Pazarcı esnafının bölgede bekleyişi sürüyor.

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pazardaki Altyapı Çalışmalarına Esnaftan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement