Pazarlar'da 2 Okula Beslenme Dostu Belgesi - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da 2 Okula Beslenme Dostu Belgesi

Pazarlar\'da 2 Okula Beslenme Dostu Belgesi

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği öğrenciler için sağlıklı ve doğal bir beslenme ortamı oluşturan okullara verilen Beslenme Dostu Okul Belgesi alan okullar açıklandı.

20.10.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği öğrenciler için sağlıklı ve doğal bir beslenme ortamı oluşturan okullara verilen Beslenme Dostu Okul Belgesi alan okullar açıklandı.

Yapılan incelemeler sonucunda Kütahya genelinde 8 okula verilen Beslenme Dostu Okul Belgesinin 2 tanesi Pazarlar İlçesinden Sofular İlkokulu ve Sofular Ortaokuluna verildi.

Sofular İlkokulu ve Ortaokulu Beslenme Dostu Okul Belgesini aldı. Sofular İlkokulu ve Ortaokulu Kütahya'da ikisi özel anaokulu olmak üzere sekiz okula verilen Beslenme Dostu Okul Belgesinin birisi Sofular İlkokulu birisi Sofular Ortaokulu olmak üzere iki tanesini aldı.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol anlaşması gereği öğrenciler için sağlıklı ve doğal bir beslenme ortamı oluşturan okullara verilen Beslenme Dostu Okul Belgesi yapılan incelemeler sonucunda Sofular İlkokuluna ve Sofular Ortaokuluna verildi. Okul bahçesine yapılan ve organik ürünler yetiştirilen serasıyla, voleybol, basketbol ve çim sahalarıyla, spor aletleri ve sağlıklı ürünler satan okul kooperatifi ile meyve ağaçlarıyla dolu bahçesiyle öğrencilere sağlıklı bir yaşam alanı sunan Sofular İlkokulu ve Ortaokulu sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük ediyor.

Görüşlerini aldığımız okul müdürü Erdoğan Aktaş, " Zihinsel ve fiziksel yönden sağlıklı bir nesil yetiştirmek okulumuzun temel hedefleri arasında yer almaktadır. Biz okul idaresi, okul aile birliği ve öğretmenlerimizle; velilerimizin ve öğrencilerimizin de desteğini alarak sağlıklı bir yaşam ortamını oluştururuz geriye sadece o ortamı huzur içinde kullanmak kalır. Her zaman dediğimiz gibi yeni ve yararlı olan ne varsa Sofular İlkokulu ve Ortaokulunda olacaktır" diye konuştu.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da 2 Okula Beslenme Dostu Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement