Pazarlar'da TÜKAS Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da TÜKAS Çalışmaları Devam Ediyor

Pazarlar\'da TÜKAS Çalışmaları Devam Ediyor

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kapsamında arazi tespit çalışmaları sürüyor.

22.08.2014 10:10  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'ne (TÜKAS) girişler Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde devam ediyor.

Ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin kaydedilmesi ve güncellenmesi amacıyla uygulamaya konulan Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi" (TÜKAS) çalışmaları kapsamında arazi tespit çalışmaları Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde devam ediyor.

TÜKAS çalışmaları ile ilgili olarak açıklama yapan Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, "TÜKAS ile tarımsal üretim ve alet-ekipmanlarımızla ilgili olarak bütün veriler, tek çatı altında, eksiksiz ve detaylı olarak toplanmış olacaktır. İlçemizde görevli arkadaşımız, Mühendis Erdem ÇETİN sorumlu olduğu İlçe Merkezi ve Tüm Köyler'in tarım işletmelerine ait bilgilerini 30 Ağustos 2014 tarihine kadar kayıt ederek, Bakanlık merkezindeki veri tabanına aktaracaktır. Ayrıca Bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınmayan veya alınamayan tarımsal varlıklar da bu sistemle kayıt altına alınmış olacaktır. Tarımsal işletmelerden elde edilen kayıtlar 2014 yılı genel tarım sayımı içinde esas teşkil edecektir. Tarım Bilgi Sistemi ile toprağın kayıt altına alınması, üretimin gözlenebilir olması, doğru yatırım ve stratejilerin belirlenmesi, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği gibi katkıların sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

Ayrıca Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması amacıyla Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) hayata geçirilmiş olduğu ve bu sistemle elde edilen kayıtlardan tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulmasının amaçlandığı belirtti.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da TÜKAS Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement