Pazaryeri'nde Örnek Birliktelik - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde Örnek Birliktelik

Pazaryeri\'nde Örnek Birliktelik

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ileri gelenleri bir araya gelerek, 2023 hedeflerine nasıl ulaşılabilecekleri değerlendirdiler.

12.11.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde ileri gelenleri bir araya gelerek, 2023 hedeflerine nasıl ulaşılabilecekleri değerlendirdiler.

Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkezi'nde Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın düzenlediği ve ilçenin ileri gelenlerinden oluşan toplantıda ilçenin sorunları, her alanda gelişme gösteren Pazaryeri ilçesinin kalkınması için potansiyellerin değerlendirilmesi konuşuldu. Toplantıya İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, eski Belediye başkanları Hikmet Öztürk, Kadir Mete, eski İl Genel Meclis üyeleri, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları, mahalle ve köy muhtarları, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Pazaryeri'nde ortak bir aklın oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla el ele gönül gönülle birlik ve beraberlik içinde ilçedeki sorunlar, Pazaryeri'nin kalkınması için yapılacak işler masaya yatırıldı. Toplantı başlamadan önce ilçe basın temsilcisi İbrahim Öztosun'un hazırladığı ilçeden görüntülerin oluşturduğu nostaljik film izlendi.

"İNŞALLAH BU TOPLANTIDA PAZARYERİ'Nİ HAYAL ETTİĞİMİZ KONUMA BİRLİKTE GETİRECEĞİZ"

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, çok büyük potansiyellere sahip bir ilçe olduklarını belirtti. Yalçın, "İnşallah bu toplantıda Pazaryerini hayal ettiğimiz konuma birlikte getireceğiz. Çok büyük potansiyellere sahip bir ilçeyiz, 5 gölet bir barajımızın olması ilçemizin sulu tarım yönünden şanslı bir ilçe olduğunu gösteriyor. Boncuk fasulyemiz, çileğimiz, Türkiye'de sadece Pazaryeri'nde yetişen şerbetçiotumuz var. Turizm yönünden çok iyi potansiyellere sahibiz. Göletlerimiz, eşsiz doğal güzelliklerimiz, tarihi evlerimiz,camilerimiz, çömlek sanatımız var. Bir organize sanayi bölgemiz var, bir yüksek okulumuz var ilçemiz dışında en iyi şekilde temsil eden Bursa, Eskişehir ve Bozüyük Pazaryerililer derneklerimiz, Bursa Kestel Bilecikliler Derneğimiz var. Milli Eğitim Bakanımız hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı, Başbakan Yardımcımız hemşehrimiz Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Hemşehrimiz Bilecik Milletvekilimiz Halil Eldemir ve bir çok bürokrat iş adamı hemşehrilerimiz var. Artık bu ilçenin sıçraması ve 2023 hedeflerine ulaştırmak için birlikte çalışmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Önemli olan bu oluşumun başarıya ulaşması, ufkumuzu genişletmek için sizlerden destek istiyoruz. Birlikte hareket edersek ilçemiz hayal ettiğimiz hedeflediğimiz konuma gelecektir "dedi.

"ELİMİZDEKİ FIRSATLARI NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ ONA BAKMALIYIZ"

İlçenin kalkınması için yapılması gerekenleri ele alıp öncelikle neler yapabilirler, ellerindeki fırsatları nasıl değerlendirebilirler ona bakılması gerektiğinin üzerin çizen Yalçın, "Pazaryeri hepimizin, hangi görüşe sahip olursak olalım birlik ve beraberlik içinde olarak çok güzel bir ortam yakaladığımızı düşünüyorum. Bu birliğimizi gelişen Pazaryeri'nin daha iyi konuma gelmesi 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayi kuruluşlarıyla, siyasi partilerimizin temsilcileriyle, Belediye Meclis üyelerimizle, İl Genel Meclis üyelerimizle, ilçe yönetiminde bulunmuş belediye başkanlarımız ve il genel meclis üyelerimizle mahalle ve köy muhtarlarımızla basın ve yayın organlarımızla tek yürek tek akıl olmak niyetiyle bu toplantıyı gerçekleştirmek istedik. Bu toplantıların devamını inşallah hep birlikte getireceğiz. Her zaman söylediğimiz bir sloganımuz var "Hep Birlikte Başaracağız ve Pazaryeri Kazanacak" diyorum" ifadelerine yer verdi.

"ELİMİZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR"

İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel ise, her görüşten insanın ilçe kalkınması için birlik ve beraberlik örneğini Pazaryeri ilçesinde gördüğünü ve son derece mutlu olduğunu söyleyerek, "Pazaryeri ilçesinin böyle güzide insanlarla her konuda anlaşarak birlik ve beraberlik içinde daha ileriye çok kısa zamanda ulaşacağını zannediyorum. Elimizde tarihi bir fırsat var eğer bu fırsatları değerlendiremezsek gelecek nesiller bizlerden hesap sorar "dedi.

Toplantıya katılanlar yapılacak çalışmalar hakkında öneriler sundular. Yapılacak olan bir sonraki toplantıya tüm katılımcıların araştırma yapmaları kalkınma ve gelişme hakkında daha geniş kapsamlı çalışmalarına hız verilmesi kararı alındı. Bir sonraki toplantının konusunda "Sanayileşme Alanında Pazaryeri" olarak kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, toplantıyı yürüten ve "Söz konusu Pazaryeri ise gerisi teferruat" şiirini yazıp okuyan Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu'na, Pazaryeri'nin tarihi kimliğini anlatan bir tablo hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde Örnek Birliktelik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement