Pchyo' ve ' Jackie' Arama Yaptı, 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Pchyo' ve ' Jackie' Arama Yaptı, 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi

Pchyo\' ve \' Jackie\' Arama Yaptı, 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi

Çeşme Limanı'nda Yunanistan plakalı bir otomobilde 2 milyon TL değerinde 21 kilo eroin ele geçirildi.

14.11.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Limanı'nda Yunanistan plakalı bir otomobilde 2 milyon TL değerinde 21 kilo eroin ele geçirildi.

İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Yunanistan uyruklu D.P.'nin kullandığı araç Sakız Adası'na gitmek için Çeşme Limanı Gümrük Sahası'na geldiğinde X-ray taramasına sevk edildi. Yapılan taramada aracın bazı bölümlerinde yoğunluk farkı tespit edildi. Bunun üzerine arama alanına Dedektör Köpekleri 'Pchyo' ve ' Jackie' getirilip araçta detaylı bir arama yapıldı. Köpeklerin aşırı tepki verdiği yerlerde zulalanmış 40 paket eroin ele geçirildi. Eroin yakalanan aracı ayrıca Kara Kapıları Taşıt Takip Programı'nda sorgulayan ekipler otomobilin İpsala Sınır Kapısı'ndan ilk kez giriş yaptığı bilgisine ulaştı.

Yapılan araştırmada aynı aracın daha önce farklı bir plaka ile Yunan uyruklu I.P. isimli sürücü tarafından Türkiye'ye İpsala'dan girişinin yapıldığı ve Ayvalık gümrüğünden herhangi bir kaçak eşya tespitine rastlanmadan yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.

Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu otomobilin Yunanistan'da plakası değiştirilip farklı bir sürücü ile içinde zulalanmış eroinlerle birlikte Türkiye getirildiği ortaya çıktı.

Çeşme'de yakalanan otomobili daha önce Türkiye'ye getiren I.P.'nin araçtan bir gün İzmir'e geldiği ve araç Çeşme'ye ulaşmadan aynı gün sabah hava yolu ile Türkiye'den ayrıldığı tespit edildi.

Şahısların uyuşturucu kaçakçılığını planlayarak birlikte hareket ettiklerini belirlendi.

Ele geçirilen 40 paket içerisindeki 21 kilo eroinin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu belirtildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulan şüphelilerden D.P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pchyo' ve ' Jackie' Arama Yaptı, 21 Kilo Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement