Pedallar Barış İçin Çevrildi - Son Dakika
Spor

Pedallar Barış İçin Çevrildi

Pedallar Barış İçin Çevrildi

Tour de France tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarajevo Grand Prix'in Bosna Hersek ayağı gerçekleşti.

22.06.2014 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tour de France tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarajevo Grand Prix'in Bosna Hersek ayağı gerçekleşti.

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) organizasyonunda ve Tour de France'in desteğiyle düzenlenen, aynı zamanda 2014 Balkan Bisiklet Şampiyonası olan yarışa 20 ülkeden 140'ın üzerinde sporcu katıldı. Türk Hava Yolları'nın (THY) resmi ulaşım sponsorluğunu yaptığı turun başlangıcını Bosna Hersek Devlet Başkanı Bakir İzetbegoviç, Fransa Bisiklet Federasyonu Başkanı Christian Proudhomme yaptı.

Doğu Saraybosna'da başlayan yarış, Vogoşça, İliyaş, Visoko, Kiselyak, İlica, Haciçi, Trnova kasabalarından geçerek Saraybosna şehir merkezindeki Bosna Hersek Meydanı'nda son buldu.

AVUSTURYALI BİSİKLETÇİ BİRİNCİ OLDU

Sarajevo Grand Prix'ini Avusturyalı bisikletçi Matej Marin kazanırken, ikinciliği İtalya'dan Dele Stele, üçüncülüğü ise yine İtalya'dan Andrea Vaçar elde etti.

Yarış kapsamında verilen "En Hızlı Bosnalı" ödülünü ise Muyo Kurtoviç kazandı. Kurtoviç ödülünü, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç ve Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın elinden aldı.

Osmiç ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ve Avrupa barışı için bugünün büyük bir gün olduğunu belirterek, Sarajevo Grand Prix'inin geleneğe dönüşmesi gerektiğini söyledi. Saraybosna'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Fransız Bakan Le Drian da iki ülke arasındaki işbirliğinin gelecekte de devam etmesini diledi.

ANA TEMA BARIŞ

Bosna Hersek Bisiklet Federasyonu Başkanı Zlatko Berbic organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk kez organize ediliyor. Temel anlamda verilmek istenen barış mesajı. Çünkü 2014 Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü. Bu kapsamda 100. yıl dönümü nedeniyle Bosna Hersek'te bir çok kapsamlı etkinlikler yapılıyor. Bu da onlardan biri. 25 takım ve 150'ye yakın yarışçı katılım sağladı" diye konuştu. - BOSNA HERSEK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Pedallar Barış İçin Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement